Mainos

Venäjä ja IMF eivät päässeet sopuun lainasta

Venäjä ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF eivät ole päässeet sopuun lainaerien suorittamisesta Venäjälle. Osapuolet keskustelivat lainoista tänään Moskovassa.

IMF:n mukaan neuvottelujen osapuolet olivat yhtä mieltä Venäjän taloudelle suositeltavista toimista yleisesti ottaen, mutta yksityiskohdat aiheuttavat edelleen päänvaivaa.

IMF ilmoitti olevansa valmis palaamaan neuvottelupöydän ääreen. Valuuttarahaston mielestä tulevien viikkojen aikana pitäisi keskittyä etenkin realistisen budjetin aikaansaamiseen Venäjälle ensi vuodeksi. Venäläiset olivat toivoneet voivansa neuvotteluissa varmistaa sen, että Venäjä saa 4,3 miljardin dollarin lainaerän.

IMF on aiemmin sopinut Venäjän kanssa 22,6 miljardin dollarin rahoituspaketista, jotta Venäjä saisi taloutensa kuntoon. IMF:n lisäksi pakettia rahoittaa muun muassa Maailmanpankki. Ehdoksi on asetettu se, että Venäjän on tehtävä mittavia säästöjä ja tehostettava veronkantoa.

Venäläisten viranomaisten mukaan kansainvälisen avun saaminen on elintärkeää, mikäli Venäjä haluaa maksaa palkat, eläkkeet ja muut maksut painamatta lisää ruplia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.