Mainos

Venäjä ja Georgia törmäyskurssilla vakoilukiistan vuoksi

Georgia on pidättänyt venäläisupseereita vakoilusta epäiltynä. Venäjä on vastannut pidätyksiin kovasanaisella uhkailulla.

Venäjä varoitti torstaina käyttävänsä kaikkia tarvittavia keinoja vapauttaakseen Georgiassa pidätetyt upseerit, joita Georgia syyttää vakoilusta entisessä neuvostotasavallassa. Ulkoministeri Sergei Lavrovuhkasi venäläisviestimien mukaan viedä asian YK:n turvallisuusneuvostoon, kun taas puolustusministeri Sergei Ivanovpiti pidätyksiä "täydellisenä häväistyksenä".

Samaan aikaan sankka joukko georgialaispoliiseja piiritti Tbilisissä venäläisjoukkojen päämajaa, johon on Georgian viranomaisten mukaan linnoittautunut ainakin yksi vakoilusta epäilty venäläissotilas.

Tapaus kiristi entisestään maiden välejä, jotka ovat olleet jo entuudestaan viileät sen jälkeen kun länsimielinen presidentti Mihail Saakashvili on ilmoittanut päämääräkseen maan luotsaamisen mm. sotilasliitto Naton jäseneksi.

Ivanov vapisi vihasta puhuessaan välikohtauksesta ORT-television haastattelussa. Lavrov sanoi puolestaan, että Venäjä on valmis "mihin tahansa toimiin" vapauttaakseen pidätetyt venäläisupseerit.

Georgia ilmoitti eilen pidättäneensä neljä Venäjän sotilastiedustelun GRU:n upseeria, joita se syytti vakoilusta. Operaation yhteydessä pidätettiin myös kymmenkunta georgialaista.

Georgialaisviranomaiset ovat viikkojen ajan varoittaneet, että Venäjä suunnittelee Saakashvilin vastaista vallankaappausta. Aiemmin tässä kuussa maassa pidätettiin parisenkymmentä opposition edustajaa, joiden väitettiin olleen mukana ulkomailta rahoitetussa kaappaushankkeessa

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.