Mainos

Venäjä ja Englanti sopivat sotilasyhteistyön vahvistamisesta

Venäjä ja Englanti sopivat tänään maiden välisen sotilaallisen yhteistyön vahvistamisesta. Venäjän ja Englannin puolustusministerit Igor Rodionov ja Michael Portillo allekirjoittivat asiaa koskevan muistion Moskovassa.

Rodionovin mukaan muistio käsittelee erittäin laajaa aihepiiriä, mm. yhteisiä harjoituksia, leikkauksia asevoimissa sekä valtuuskuntien vaihtoa.

Maiden välinen sopimus on osa pyrkimyksiä tuoda Venäjä lähempään yhteistyöhön läntisten asevoimien kanssa, kertoi kaksipäiväisellä vierailulla Moskovassa oleva Portillo. Hän myönsi kuitenkin, että suhteita hiertävät yhä Naton laajentumisaikeet.
-Olemme tietenkin tietoisia siitä, että Venäjällä on erittäin vahva näkemys tästä asiasta, mutta Nato on myös erittäin vahvasti sitoutunut allekirjoittamaan sopimuksen Venäjän kanssa, Portillo sanoi.

Sekä Portillo että Rodionov sanoivat toivovansa, että Naton laajentumisesta päästään kompromissiin Helsingin huippukokouksessa. Rodionov toisti myös Venäjän kannan, jonka mukaan sopimuksen on oltava sitova.

Portillon mukaan Englanti aikoo yhä rahoittaa ohjelmaa, jolla autetaan Venäjää uudelleenkouluttamaan eläkkeelle jäänyttä armeijan henkilökuntaa siviilitehtäviin. Yksi Venäjän suurimpia haasteita on asevoimien koon pienentäminen, hän sanoi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.