Mainos

Venäjä: Israelin palautettava valtaamansa palestiinalaisalueet

Venäjä vaatii edelleen Israelin miehittämien arabialueiden palauttamista.

Venäjä on tänään vakuuttanut, ettei Israelin pääministerin Ariel Sharonin vierailu ole vähentänyt Venäjän tukea vaatimukselle Israelin miehittämien arabialueiden palauttamisesta.

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov sanoi PLO:n varajohtajalle Mahmud Abbasille, että Moskova tuomitsee Israelin sotilaallisen läsnäolon palestiinalaisalueilla. Lisäksi Ivanov sanoi tukevansa itsenäistä Palestiinaa.

Venäjän edustajat eivät Sharonin vierailun aikana sanoneet julkisuudessa mitään Israelin armeijan läsnäolosta palestiinalaisalueilla. Jotkut palestiinalaisjohtajat ovat tästä syystä epäilleet muutosta Venäjän politiikassa, johon on kuulunut liittolaisuus arabien kanssa.

Ivanov sanoi Abbasille, että Venäjän käsityksen mukaan Lähi-idän rauhaan kuuluu palestiinalaisten oikeus itsemääräämiseen ja oman valtion perustaminen sekä miehitettyjen arabialueiden palauttaminen.

Ivanov patisti rauhaan

Ivanov sanoi, että Lähi-idän osapuolten ja kansainvälisen yhteisön tulisi keskittyä toukokuussa laaditun Mitchellin rauhansuunnitelman toteuttamiseen. Ivanov ja Abbas sanoivat, että Mitchellin suunnitelmaa pitäisi alkaa toteuttaa. He tähdensivät sen olevan keino, jolla Lähi-idän verenvuodatus voidaan lopettaa.

Mitchellin suunnitelman mukaan väkivaltaisuudet pitäisi lopettaa heti ja niitä tulisi seurata luottamusta lisääviä toimia kuten juutalaissiirtokuntien rakentamisen lopettaminen sekä israelilais-palestiinalaisen turvallisuusyhteistyön elvyttäminen. Sen jälkeen tulisi aloittaa rauhanneuvottelut.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.