Mainos

Venäjä ilmoittanut vasta osan puukuljetusten rajanylityspaikoista

Suomalaiset puutavararekat voivat ylittää Venäjän rajan toistaiseksi vain 10 rajanylityspaikan kautta.

Venäjän viranomaiset ovat toimittaneet Suomen liikenne- ja viestintäministeriölle listan Karjalan tasavallan ja Murmanskin alueen rajanylityspaikoista, joita suomalaiset 55-tonniset raskaat ajoneuvoyhdistelmät saavat käyttää puukuljetuksissa.

Venäjä ei ole kuitenkaan toimittanut vielä listaa Leningradin alueen rajanylityspaikoista, eikä ylijohtaja Harri Cave'n liikenneministeriöstä pystynyt tänään kertomaan, koska Venäjä tiedot toimittaa.

Rajanylityspaikkojen lukumäärästä tällä alueella ei ollut vielä tietoa. Cave'nin mukaan alustavasti oli mainittu Svetogorsk, mutta hänen mukaansa tämä ei yksinään riitä.

Suomi ja Venäjä pääsivät syyskuun alussa sopuun puutavararekkojen ylipainoluvista. Sopimus on voimassa vuoden verran. Venäjä rajasi puutavaraliikenteen käyttöön tietyt paikalliset tiet Karjalan tasavallan ja Murmanskin alueella, ja Venäjä on toimittanut listan näistä teistä liikenne- ja viestintäministeriölle.

Karjalan tasavalta on puutavararekkojen kannalta tärkein puuntuontisuunta Venäjällä, mutta Cave'nin mukaan Leningradinkin alue on merkittävä tuontisuunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.