Mainos

Venäjä huolissaan USA:n ohjuskaavailuista

Venäjä on huolestunut Yhdysvaltain kaavailuista sijoittaa ohjustentorjuntajärjestelmiä Itä-Eurooppaan. Puolustusministerin mukaan Venäjä ottaa asian huomioon omissa puolustussuunnitelmissaan.

Venäjä on erittäin huolestunut Yhdysvaltojen suunnitelmista sijoittaa ohjustentorjuntakalustoa Puolaan ja Tshekkiin, sanoo Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov.

Ivanov sanoi tänään maan parlamentissa, että Venäjä ottaa nämä amerikkalaisten kaavailut huomioon omissa strategisissa suunnitelmissaan viiden seuraavan vuoden kuluessa.

Amerikkalainen lehti New York Times kertoi alkuviikosta puolustusministeriöstä saamiinsa tietoihin nojautuen, että Yhdysvallat aikoo sijoittaa vuoteen 2011 mennessä kymmenen ohjustentorjuntajärjestelmää Puolaan ja Tshekkiin, jotka ovat sotilasliitto Naton jäsenmaita. Hanke on suunniteltu Iranin mannertenvälisten ohjusten varalta.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan toistaiseksi ei ole päätetty, mihin maahan torjuntaohjuksia sijoitetaan.

Venäjän yleisesikunnan päällikkö Juri Balujevski sanoo amerikkalaisten perustelujen ontuvan. Ne ovat hänen mukaansa selitettävissä vain "huonolla maantieteen tuntemuksella". Todellisuudessa Yhdysvallat pyrkii torjumaan uhkaa, jonka se näkee Venäjän aiheuttavan, Balujevski sanoo.

Balujevskin mukaan Venäjällä on nykyisin niin paljon taistelukärjin varustettuja mannertenvälisiä ohjuksia, että se pystyy selviytymään vastustajan ohjuksista ja niiden taistelukärjistä, Balujevski vakuutti.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.