Mainos

Venäjä harkitsee maahyökkäystä Tshetsheniaan

Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoo, että ilmahyökkäysten lisäksi Venäjä saattaa lähteä myös maahyökkäykseen kukistaakseen Tshetsheniassa piileskelevät muslimikapinalliset.

Venäjän johto on tähän saakka vakuuttanut, ettei Tshetsheniaan lähetetä maajoukkoja. Pääministeri Vladimir Putinin mukaan ilmaiskuja Tshetsheniaan jatketaan, koska maassa piileskeleviä sissejä pidetään vastuussa venäläiskaupunkeihin tehdyistä pommi-iskuista.

Venäjä on sulkenut Tshetshenian rajat kokonaan. Viimeinen rajanylityspaikka Ingushetiaan pistettiin kiinni myöhään eilisiltana. Ingushetiaan tulvi pelkästään eilisen aikana 20 000 pakolaista, ja moskovalaisen radion mukaan rajalla oli illalla vielä 15 kilometrin jono autoja odottamassa pääsyä Ingushetian puolelle. Väki pyrkii pois Tshetsheniasta Venäjän ilmapommitusten pelottamina. Venäjään kuuluvan Ingushetian pääministeri perusteli rajan sulkemista sillä, ettei Ingushetia voi ottaa enempää pakolaisia. Alueella pelättiin, että Tshetseniasta tulisi lähipäivinä jopa 100 000 pakolaista.

Venäläishävittäjät ovat tänäänkin pommittaneet Tshetsenian pääkaupunkia Groznyiä. Iskujen kohteena on ollut mm. öljynjalostamo. Venäjä on jatkanut Tshetsenian moukarointia jo neljä päivää.
(MTV3)

Outi Parikan juttu Tshetshenian tilanteesta Seitsemän uutisissa. (1.11)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.