Mainos

Venäjä harkitsee Irakin velkojen unohtamista?

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja valtiovarainministeri Alexei Kurdinin lausunnot Irakin velkojen anteeksiantamisesta ovat ristiriitaisia.

Venäjä voisi harkita Irakin-velkojen osittaista uudelleenjärjestelyä, muttei sen suuremmassa mitassa kuin muut Irakin velkojamaat, pehmensi Venäjän valtiovarainministeri Alexei Kudrin Washingtonissa myöhään eilen. Hän pehmensi viestiään puhuessaan toimittajille Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin kevätkokouksen ohessa.

Aiemmin Kurdin oli sanonut venäläisen tv-kanavan haastattelussa, että Venäjä ei antaisi anteeksi Irakille sen noin kahdeksan miljardin dollarin velkaa, joka on neuvostoperua.

- Kukaan ei ole antanut anteeksi Venäjänkään Neuvostoliitolta perimiä velkoja, vaikka aika oli tuolloin erilainen kuin nyt, Kudrin perusteli.

Kudrinin tv-kommentit näyttivät olevan ristiriidassa Venäjän presidentin Vladimir Putinin puheiden kanssa. Putin sanoi Pietarin kolmen maan huippukokouksessa perjantaina, että velkajärjestelyä voitaisiin harkita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.