Mainos

Venäjä harkitsee ehkä pakotteita Latviaa vastaan

Venäjän johto antoi tänään ristiriitaisia lausuntoja suhtautumisestaan venäläiseläkeläisten mielenosoituksen tukahduttamiseen aiemmin tässä kuussa ja latvialaisten entisten SS-sotilaiden äskeiseen mielenosoitukseen Riiassa.

Kremlin tiedottaja Sergei Jastrzhembski kertoi, että Venäjä harkitsee Latvian vastaisia talouspakotteita mieltään osoittaneiden eläkeläisten kovan kohtelun vuoksi. Pakotteita harkittaessa otetaan huomioon myös sunnuntain mielenosoitus Latvian SS-joukkojen 55-vuotispäivän johdosta, Jastrzhembski muistutti. Hän hämmästeli sitä, ettei Eurooppa reagoinut SS:n lippujen alla pidettyyn tilaisuuteen. Jastrzhembski lisäsi kuitenkin, että talouspakotteiden suhteen on oltava hyvin varovainen.

Pääministeri Viktor Tshernomyrdin mukaan Venäjä ei suunnittele Latvian vastaisia talouspakotteita. Venäjä ei voi kuitenkaan jättää eläkeläisvälikohtausta vaille huomiota, Tshernomyrdin sanoi lehtimiehille Moskovassa.

Venäjän ja Latvian suhteet ovat viime viikkoina viilenneet jyrkästi Latvian venäläisvähemmistön aseman vuoksi. Latvian 2,5-miljoonaisesta väestöstä kolmasosa on venäläistä syntyperää.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.