Mainos

Venäjä hämmästelee Antonin äidille vaadittua rangaistusta

Venäjän ulkoministeriö ihmettelee, miksi syyttäjä vaatii niin ankaraa rangaistusta poikansa Venäjälle vieneelle Rimma Saloselle. Venäjällä on levinnyt käsitys, jonka mukaan syyttäjä esittää Saloselle seitsemän ja puolen vuoden vankeustuomiota.

- Suomalaisten syyttäjien vaatima ankara rangaistus - seitsemän ja puoli vuotta - ei voi muuta kuin hämmästyttää, ulkoministeriön tiedottaja Andrei Nesterenko sanoo uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Salonen saa syytteen törkeästä vapaudenriistosta, lapsikaappauksesta ja kavalluksesta. Syyttäjä ei ole kuitenkaan vielä ilmoittanut, millaista rangaistusta Saloselle haetaan. Tampereen käräjäoikeus aloittaa tapauksen käsittelyn todennäköisesti syyskuun lopulla.

Rimma Salonen lähti Anton-poikansa kanssa Venäjälle maaliskuussa 2008. Tuolloin viisivuotias poika oli eronneiden vanhempiensa yhteishuoltajuudessa. Myöhemmin Tampereen käräjäoikeus määräsi isän väliaikaisesti yksinhuoltajaksi, kun äidistä ja pojasta ei ollut kuultu mitään. Tämän vuoden toukokuussa Antonin isä toi pojan salaa Suomeen suomalaisen diplomaatin avustamana.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.