Mainos

Venäjä: Hamas valmis jatkamaan tulitaukoa

Hamas toivoo, että vierailu aloittaa pysyvän poliittisen vuoropuhelun palestiinalaisten ja Lähi-idän tilanteen parantamiseksi.

Palestiinalaisten äärijärjestö Hamas on valmis jatkamaan tulitaukoa, jos myös Israel pidättäytyy voimankäytöstä. Asiasta kerrottiin Venäjän ulkoministeriön illalla antamassa lausunnossa.

- Hamas vahvisti halukkuutensa pysyä maaliskuussa 2005 hyväksytyn tulitauon takana, jos myös Israel pidättyy väkivaltaisista toimista, sanottiin ulkoministeriön lausunnossa.

Venäjän ja Hamasin neuvottelut alkoivat tänään Moskovassa. Hamas hakee tukea Venäjältä voitettuaan palestiinalaisten parlamenttivaalit tammikuussa. Hamasin kuusihenkisen valtuuskunnan vetäjä on yksi liikkeen merkittävimmistä poliittisista johtajista Khalid Mashaal.

Hamas toivoo, että vierailu aloittaa pysyvän poliittisen vuoropuhelun palestiinalaisten ja Lähi-idän tilanteen parantamiseksi.

Hamasin valtuuskunta tapaa muun muassa ulkoministeri Sergei Lavrovin virallisen vierailunsa aikana, jonka odotetaan kestävän kolme päivää.

Järjestön vaalivoitto mykisti erityisesti Israelin ja Yhdysvallat. Yhdysvallat ja EU luokittelevat Hamasin terroristijärjestöksi, mutta Venäjä ei.

Yhdysvallat, Venäjä, EU ja YK muodostavat yhdessä ns. Lähi-idän kvartetin, joka toimii välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten konfliktin ratkaisemiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

(Seitsemän uutiset 03.03.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.