Mainos

Venäjä haluaa YK:lle suuremman roolin Irakissa

Venäjä haluaa YK:n turvallisuusneuvoston tekevän uuden Irak-päätöslauselman, jossa YK:lle annettaisiin selvästi suurempi rooli jälleenrakennustyössä, kertoi Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov (kuvassa) tänään. Turvallisuusneuvosto käsittelee Irakin tilannetta tämänpäiväisessä istunnossaan, mutta varsinaista päätöstä asiassa ei vielä odoteta. Paikalla on myös Irakin hallintoneuvoston edustajia.

-Turvallisuusneuvoston istunto on erittäin tärkeä, sillä niin poliittinen, taloudellinen kuin humanitaarinenkin tilanne Irakissa heikkenee nopeasti. Tämä kehitys on pysäytettävä. Se onnistuu ainoastaan Irakin kansan laillisten edustajien ja kansainvälisen yhteisön yhteisponnistuksin, Ivanov sanoi Kaspianmeren alueen maiden kokouksessa Moskovassa.

Ivanov sanoi, että Venäjän mielestä kansainvälinen yhteisö tarvitsee laillisen pohjan ottaakseen aktiivisemman roolin Irakissa, ja siksi uutta päätöslauselmaa tarvitaan. Hän myös toisti aiemman vaatimuksensa siitä, että liittoutuman on luovutettava valta mahdollisimman nopeasti irakilaisten käsiin.

Ivanov vaati viimeksi torstaina turvallisuusneuvostolta uutta Irak-päätöslauselmaa, jotta useammat maat voisivat osallistua rauhanturvaamiseen Irakissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.