Mainos

Venäjä haluaa äänioikeuden Natossa

Venäjä haluaa tulevaisuudessa päästä osallistumaan sotilasliitto Naton päätöksentekoon.

Puolustusministeri Sergei Ivanov on tänään sanonut ennen Naton pääsihteerin George Robertsonin vierailua, että Venäjän ja sotilasliiton suhteita pitäisi kehittää tasaveroisen äänioikeuden pohjalta. -Ehdotuksemme mukaan Nato-maiden ja Venäjän välille tulisi kehittää uusi mekanismi, joka antaisi Venäjälle äänioikeuden ja oikeuden osallistua päätöksentekoon, Ivanov sanoi venäläisten uutistoimistojen siteeraamassa lausunnossa.

Ivanovin mukaan uusi järjestelmä voisi korvata nykyisen Brysselissä toimivan neuvoa-antavan yhteistyöelimen, joka perustettiin Venäjän ja Naton suhteiden tiivistämiseksi vuonna 1997. Ivanovin mukaan nykyinen yhteistyöjärjestelmä ei toimi. -Kaikki ovat tästä yhtä mieltä ja myöntävät sen, Ivanov sanoi.

Britannian pääministeri Tony Blair esitti hiljattain, että Venäjän ja Naton välisiä suhteita tulisi uudistaa maailman turvallisuustilanteen lujittamiseksi. Blairin mukaan Venäjän erikoisasemasta voitaisiin äänestää Naton huippukokouksessa vuonna 2002.

Ivanovin mukaan uuden yhteistyöjärjestelmän pitäisi lähteä tasaveroisuuden periaatteesta, eikä "19 plus 1 -tilanteesta".

Pääsihteeri Robertsonin on määrä tänään saapua Moskovaan. Kolmipäiväisen vierailun aikana hän tapaa Venäjän poliittisia ja turvallisuusalan johtajia.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.