Mainos

Venäjä: EU:n uusi rooli Kosovossa mahdollinen

Venäjä vaatii kuitenkin edelleen, että Kosovon itsenäistymissuunnitelmalle on saatava Serbian tuki. Kosovon uskotaan julistautuvan itsenäiseksi ensi vuoden alussa.

Venäjä saattaa hyväksyä EU:n poliisijoukkojen lähettämisen Kosovoon, jos YK:n turvallisuusneuvosto ja Serbia asettuvat hankkeen taakse.

Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joka teki samalla myös jälleen kerran selväksi, että Venäjä vastustaa YK:ssa kaikin käytettävissään olevin keinoin lännen pyrkimyksiä Kosovon itsenäistymisestä ilman Serbian suostumusta.

EU on valmistelemassa nykyisten Kosovon YK-poliisijoukkojen korvaamista EU-poliiseilla. Virallisesti Serbiaan kuuluva Kosovo on YK:n hallinnassa.

Jos länsi yrittää sijoittaa Kosovoon EU:n poliisijoukkoja ilman Serbian suostumusta, voi tuloksena olla koko YK:n romahdus, sanoo Lavrov Vremja Novostei -lehdessä.

- Länsi on nyt itse asiassa toteamassa ensi kerran, että se ei ole kiinnostunut enää YK:sta, vaan haluaa ratkaista monimutkaisia kansainvälisiä ongelmia YK:n ulkopuolella, Lavrov huomauttaa.

Albaanienemmistöisen Kosovon uskotaan julistautuvan itsenäiseksi ensi vuoden alussa, kun kansainvälisissä neuvotteluissa ei ole saatu ratkaisua useista yrityksistä huolimatta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.