Mainos

Venäjä estää iskut Jugoslaviaan

Venäjä on ilmoittanut käyttävänsä veto-oikeuttaan estääkseen Jugoslavian vastaisten iskujen hyväksymisen YK:n turvallisuusneuvostossa. Uutistoimisto Interfaxin haastattelema ulkoministeri Igor Ivanov sanoo, että Venäjä käyttää "ehdottomasti" veto-oikeuttaan, jos asia tulee turvallisuusneuvoston päätettäväksi.

Ranskan edustajan mukaan presidentti Boris Jeltsin on suostunut painostamaan Jugoslaviaa entistä voimakkaammin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi Kosovossa. Jeltsin ja Ranskan presidentti Jacques Chirac ovat keskustelleet asiasta puhelimessa. Jeltsin korosti Interfaxin mukaan Chiracille, että Jugoslaviaa vastaan kaavailluilla sotilastoimilla olisi vakavia seurauksia. Chirac puolestaan totesi painokkaasti, että presidentti Slobodan Milosevicin tulisi viipymättä toteuttaa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman vaatimukset ja vetää joukkonsa Kosovosta. Ulkoministeri Ivanov sanoi myös Venäjän jatkavan Jugoslavian taivuttelua, jotta maa ryhtyisi noudattamaan YK:n päätöksiä ja lopettaisi sotatoimet Kosovossa.

-Sotilaallinen isku ei auta normalisoimaan tilannetta, pikemminkin päinvastoin, Ivanov sanoi. Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi puolestaan uutistoimisto RIA Novostin haastattelussa, että Naton ilmaiskut Jugoslaviaan enteilisivät kylmän sodan paluuta ja pitkittäisivät entisestään strategisten aseiden rajoitusta koskevan Start 2 -sopimuksen ratifiointia Venäjällä.

Sergejev varoitti myös, että ilmaiskut pakottaisivat Venäjän arvioimaan uudelleen suhteensa Natoon ja vahvistamaan omaa sotilaallista mahtiaan. Myös ajatus pysyvästä Nato-edustustosta Moskovassa on siinä tapauksessa unohdettava, Sergejev sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.