Mainos

Venäjä esitti uuden Kosovo-välittäjän etsimistä

YK:n välittäjä Martti Ahtisaari ei näe syytä Kosovo-neuvotteluiden jatkamiselle, koska Serbia ja Kosovo eivät anna periksi kannoissaan. Venäjän ulkoministerin mielestä Kosovo-neuvotteluja pitäisi jatkaa toisen välittäjän johdolla.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov esittää, että Kosovo-neuvotteluille etsittäisiin uusi YK:n välittäjä. Presidentti Martti Ahtisaari lähetti oman Kosovon tulevaa asemaa koskevan esityksensä YK:lle torstaina. Ahtisaari ei nähnyt syytä jatkoneuvotteluille, koska Serbia ja Kosovo pitävät tiukasti kiinni kannoistaan.

- Jos Martti Ahtisaari ajattelee, että hän on tehnyt kaiken voitavansa, liki varmasti on löydettävissä toinen henkilö, joka tekee sen, Lavrov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan viitaten kysymykseen Kosovo-neuvottelujen jatkamisesta.

Lavrov puhui ulko- ja puolustuspoliittisen neuvoston 15-vuotisjuhlakonferenssissa Moskovassa.

Myös Serbia on vaatinut jatkoneuvotteluja Kosovon asemasta. Serbia hyväksyisi vain maakunnan itsehallinnon, kun taas Kosovon albaanit haluavat itsenäisyyden.

Lavrovin mielestä neuvotteluja pitäisi jatkaa molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun etsimiseksi. Hän näytti kuitenkin vihjaavan siihen, ettei Venäjä YK:n turvallisuusneuvoston jäsenenä välttämättä estäisi veto-oikeudellaan ratkaisua, joka ei tyydytä serbejä.

- Emme voi olla serbialaisempia kuin serbit emmekä voi ilmoittaa, että estäisimme kaikissa olosuhteissa ratkaisun, joka ei sovi osapuolille. Kaikki riippuu osapuolten asemasta, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.