Mainos

Venäjä ei tue Jugoslavian lisäpakotteita

Venäjä ei aio osallistua uusiin Jugoslavian vastaisiin talouspakotteisiin, ilmoitti Venäjän ulkoministeriön edustaja Vladimir Rahmanin tänään. Yhteysryhmä - johon Venäjän lisäksi kuuluvat Yhdysvallat, Saksa, Ranska, Britannia ja Italia - päätti eilen kiristää Jugoslavian vastaisia pakotteita, mikäli serbit eivät ryhdy neuvottelemaan Kosovon albaanien kanssa.

Venäjän mielestä yhteysryhmän pitäisi pakotteiden lisäämisen sijasta keskittyä ennen kaikkea tarjoamaan todellista apua, jotta neuvottelut saataisiin käyntiin albaanien ja serbien välillä, sanoi Rahmanin. Eilen yhteysryhmän maat Venäjää lukuunottamatta päättivät jäädyttää Jugoslavian ulkomailla olevat varat ja tiukentaa pakotteita entisestään, mikäli neuvotteluissa ei ole tapahtunut edistystä 9. toukokuuta mennessä.

Venäjän ulkoministeriö on aiemmin muistuttanut yhteysryhmän muita jäseniä siitä, että vain YK:n turvallisuusneuvosto voi määrätä pakotteita Jugoslaviaa vastaan. Vaikka Venäjä ei kannata pakotteiden kiristämistä, tuomitsee se kuitenkin muiden yhteysryhmän jäsenten lailla Jugoslavian armeijan harjoittaman voimankäytön Kosovossa. Yhteysryhmä on myös ilmoittanut pelkäävänsä, että kriisi laajenee Albaniaan ja Makedoniaan, joilla on yhteinen raja Kosovon maakunnan kanssa.

Kosovo kuuluu Serbiaan, mutta sen 1,8 miljoonasta asukkaasta noin 90 prosenttia on etniseltä taustaltaan albaaneja. Serbijoukkojen ja albaanien välisissä yhteenotoissa on parin kuukauden aikana kuollut jo ainakin sata ihmistä. Suurin osa Kosovon albaaneista vaatii maakunnan itsenäisyyttä. Serbia poisti Kosovon autonomisen aseman vuonna 1989.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.