Mainos

Venäjä ei suhtaudu irakilaissieppaajien uhkaukseen vakavasti

Ulkoministeri Sergei Lavrov muistuttaa venäläislähetystötyöntekijöiden sieppaajia siitä, että Venäjä on aina ollut arabimaiden ystävä. Lavrovin mukaan Venäjä ei suhtaudu sieppaajien uhkauksiin vakavasti, mutta selvittää internetissä esitettyjä väitteitä.

Venäjä ei suhtaudu irakilaisten sieppaajien uhkaukseen vakavasti, sanoo ulkoministeri Sergei Lavrov. Al-Qaidaan liitetty ryhmä on vaati sunnuntaina, että Venäjän on vedettävä joukkonsa Tshetsheniasta kahden vuorokauden kuluessa.

- Tiedot ovat peräisin internetistä. Emme suhtaudu niihin vakavasti, mutta tarkistamme asiaa parhaillaan, Lavrov sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa.

Lavrov vakuutti, että siepattujen vapauttamiseksi tehdään ponnisteluja tunti tunnilta. Hän kehotti sieppaajia vapauttamaan venäläisdiplomaatit pian ja takaamaan heidän turvallisuutensa.

- Haluaisin muistuttaa sieppaajia siitä, että Venäjä on aina ollut arabimaiden ystävä. Ei ole mitään tolkkua syyttää Venäjää, Lavrov korosti.

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät Venäjän suurlähetystön auton kimppuun kesäkuun alussa Bagdadissa. Neljä lähetystön työntekijää katosi ja yksi kuoli hyökkäyksessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.