Mainos

Venäjä ei ryhdy "äärimmäisiin vastatoimiin"

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoo, ettei hän aio ryhtyä "äärimmäisiin toimiin" Naton ilmaiskujen vuoksi. Presidentti pitää silti Jugoslaviaan kohdistuvaa hyökkäystä pahana virheenä Yhdysvaltain presidentiltä Bill Clintonilta.

Jeltsin on tänään keskustellut ulkoministeri Igor Ivanovin kanssa Kosovon kriisistä. Kreml kertoi tapaamisen jälkeen, että Jeltsin haluaa kuuden maan muodostaman yhteysryhmän ulkoministerit koolle Moskovaan käsittelemään tilannetta.
-Olemme varmoja siitä, että rauha voidaan palauttaa Balkanille vain poliittisin keinoin, Ivanov sanoi.

Ennen tapaamista Jeltsin totesi, että Venäjällä on kylläkin varastossa joukko äärimmäisiä toimia vastineeksi Naton iskuista, mutta se on päättänyt olla käyttämättä niitä. Moraalisesti Venäjä on näin Yhdysvaltain yläpuolella, Jeltsin painotti. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan presidentti varoitti lisäksi, että Naton iskut vaarantavat Venäjän ja Yhdysvaltain väliset aseidenriisuntasopimukset.

Myös pääministeri Jevgeni Primakov on tuominnut Naton sotatoimet. Venäjä ei kuitenkaan aio eristäytyä lännestä tai lopettaa talousuudistuksia hyökkäyksen takia, Primakov totesi. Pääministerin mukaan Venäjä haluaa edelleen kehittää suhteitaan EU:hun hyökkäyksestä huolimatta. Primakov kertoi ottaneensa asian esille puhelinkeskustelussa Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa keskiviikkoiltana.
(STT-Reuters-DPA)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja