Mainos

Venäjä ei pane toimeen TIR-rajoituksia

Suomen liikenneministeriön saaman tiedon mukaan Venäjä on luopunut aikeestaan rajoittaa TIR-tavarakuljetuksia ylihuomisesta lähtien. Venäjän liikenneministeri Sergei Frank vahvisti tänään Pietarissa, että Venäjän tullikomitea on tehnyt asiasta päätöksen.

Venäjän kaavailema TIR-kuljetuskielto olisi tiennyt vaikeuksia suomalaisille kuljetusalan yrittäjille, sillä melkein puolet suomalaisrekkojen Venäjälle viemästä tavarasta olisi joutunut kieltolistalle. Suomen Kuorma-autoliiton (SKAL) saaman tiedon mukaan Venäjän tullikomitea on lykännyt hanketta toistaiseksi jatkoselvityksiä varten. SKAL:n toimitusjohtaja Seppo Sainio uumoilee, että tulli luopuu kieltosuunnitelmasta ehkä kokonaan.
-Päätös on hyvä. Kiellon voimaanastuminen olisi tiennyt rajuja vastatoimia ja haitannut liikennettä, hän arvioi.

Venäjän tulli uhkasi jo pari kertaa aiemmin kieltää televisioiden, huonekalujen, autojen ja suklaan rahtaamisen Venäjälle TIR-kuormissa. Mm. Euroopan unioni ja kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU ovat vaatineet Venäjää noudattamaan TIR-järjestelmän sääntöjä ilman poikkeuksia. TIR-tunnuksen turvin liikkuvat rekat läpäisevät rajamuodollisuudet muita jouheammin, sillä ne sinetöidään lähtömaassa ja tullataan vasta määränpäässä. IRU oli uhannut mm. sulkea venäläisrekat TIR-järjestelmän ulkopuolelle, jos Venäjä ei olisi perääntynyt kieltohankkeestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.