Mainos

Venäjä ei odota IMF:ltä pikaista rahoitusta

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus tähdensi tänään, että Venäjän viranomaisten on sovittava vakuuttavasta uudistuspaketista. Camdessus tapasi Venäjän viranomaisia Washingtonissa ennen IMF:n ja Maailmanpankin vuosikokousta.

Venäjän johtajien on osoitettava "vakuuttavalla tavalla", että he tietävät, mihin suuntaa uudistusohjelmaa on vietävä, hän sanoi. Venäjän valtiovarainministeri Mihail Zadornov ja keskuspankin pääjohtaja Viktor Gerashenko tapaavat Washingtonissa myös virkaveljensä johtavien teollisuusmaiden ryhmästä eli G7:stä.

Zadornovin mukaan Venäjän on tarkoitus esitellä IMF:n tapaamisissa kulutussuunnitelmiaan loppuvuodeksi. Toisen venäläisvaltuuskunnan jäsenen mukaan Venäjä pyrkii palauttamaan lännen luottamuksen itseensä, eikä haluakaan pikaista rahoituspakettia IMF:ltä tai Maailmanpankilta.
-Emme laske niinkään sen päälle, että saisimme rahaa pikaisesti. Olemme täällä palauttamassa länsisijoittajien luottamusta, sanoi virkamies, joka halusi pysytellä nimettömänä.

Venäjän talous on syöksynyt syvään kurimukseen viime viikkoina hallituksen suututettua sijoittajat jättämällä maksamatta eräitä ulkomaisia velkoja ja devalvoimalla ruplan. Pankkijärjestelmä on konkurssin partaalla, ja eräiden arvioiden mukaan Venäjän on ryhdyttävä painamaan rahaa, jos IMF ei pian hyväksy uutta rahoituserää. Kesän aikana IMF ja Venäjä sopivat kaikkiaan 22,6 miljardin dollarin rahoituksesta.

Zadornov sanoi puolestaan eilen, että Venäjä odottaa IMF:ltä, Maailmanpankilta ja Japanin hallitukselta kaikkiaan 2,5 miljardin dollarin arvosta lainoja tämän vuoden loppuun mennessä. Lainoilla autetaan tasapainottamaan Venäjän taloutta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.