Mainos

Venäjä: Ei neuvotteluja neuvottelujen takia

Venäjä ilmoitti tänään, ettei se usko "neuvotteluihin neuvottelujen takia" Kosovon kriisissä. Venäjän ulkoministeriön lausunnossa sanottiin myös, että Venäjä tekee "vakavia muutoksia" asennoitumisessaan Kosovon kriisiin, jos Nato ei lopeta Jugoslavian pommituksia.

Lausunto julkistettiin sen jälkeen kun Venäjän viranomaiset olivat neuvotelleet Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin kanssa Moskovassa.

Talbott kertoi aiemmin tänään näkevänsä "aihetta toivoon" Kosovon kriisin ratkeamisesta. Hän vähätteli pelkoa uudesta välirikosta Venäjän ja Naton välillä. Talbott puhui toimittajille neuvoteltuaan Moskovassa Venäjän Kosovon-erityislähettilään Viktor Tshernomyrdinin kanssa. -Tässä on monia ongelmia, mutta toivoon on aihetta ja meidän on jatkettava diplomaattisia ponnistelujamme, hän sanoi.

-Me olemme keskustelleet asioista, joista me olemme samaa mieltä ja joista me olemme eri mieltä. Me olemme laajentaneet ja syventäneet edellisiä ja löytäneet keinoja hallita jälkimmäistä aluetta (erimielisyyksiä), Talbott jatkoi.

Yhdysvaltain varaulkoministeri korosti, että Venäjä ja länsi ovat samaa mieltä tulevan Kosovon rauhan perusaineksista. -Tämä ei ole alue, jossa on perusluonteisia erimielisyyksiä Venäjän ja Yhdysvaltain välillä, hän sanoi.

Talbottin vieressä seisonut Tshernomyrdin toisti Venäjän vaatimuksen Kosovon pommitusten lopettamisesta. Kysymykseen Kosovoon kaavailtujen kansainvälisten joukkojen kokoonpanosta hän sanoi, että tällaiset yksityiskohdat saavat odottaa vihollisuuksien päättymistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.