Mainos

Venäjä ei myönnäkään pikaviisumeita

Ennakkotiedoista poiketen Venäjä ei myönnä pikaviisumeita Vaalimaan ja Vainikkalan raja-asemilta helmikuun alusta lukien. Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, eversti Jaakko Kaukanen kertoi, että venäläiset ilmoittivat asiasta Suomen ja Venäjän viranomaisten nelikantakokouksessa tänään. Hänen mukaan kyseessä on väliaikainen ratkaisu, ja pikaviisumien saanti itärajalla on toistaiseksi mahdotonta.

Pikaviisumeja on mahdollista saada venäläisviranomaisten mukaan kuun vaihteen jälkeen ainoastaan Pietarin matkustajasatamasta ja Pulkovan lentokentältä. Viisumianomus pitää lähettää kaksi päivää ennen matkaan lähtöä Venäjän Venäjän ulkoministeriöön tai sen toimipisteisiin Pietariin tai Kaliningradiin.

Venäjän valtiovarainministeriön turismiosaston päällikkö ilmoitti 23. tammikuuta Moskovassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Venäjä alkaa myöntää pikaviisumeja Shengenin sopimuksen maiden sekä Britannian, Sveitsin ja Japanin kansalaisille. Viisumeja oli tarkoitus myöntää Suomen kahden raja-aseman lisäksi myös Kaliningradin alueen rajoilla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.