Mainos

Venäjä ei lähetä rauhanturvaajia Irakiin

Venäjän ulkoministeriön mukaan maa ei lähettäisi rauhanturvaajia Irakiin, vaikka rauhanturvaoperaatiota johtaisi YK.

Venäjä ei aio lähettää rauhanturvaajia Irakiin, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tavattuaan Irakin ulkoministerin Hoshiar Zebarin tänään.

- Meillä ei ole suunnitelmia lähettää rauhanturvaajia maahan, Lavrov sanoi.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Zebari sanoi Moskovaan saavuttuaan aikovansa pyytää, että Venäjä lähettäisi rauhanturvaajia Irakiin. Hän kuitenkin kertoi uutistoimisto Itar-Tassille, ettei ollut antanut venäläisiä rauhanturvaajia koskevaa lausuntoa.

Venäjän ulkoministeriön edustajan Aleksandr Jakovenkon mukaan Venäjä ei lähettäisi rauhanturvaajia Irakiin, vaikka rauhanturvaoperaatiota johtaisi YK. Ulkoministeri Lavrovin mukaan Venäjä aikoo tukea Irakin jälleenrakentamista tekemällä yhteistyötä taloudellisissa ja ulkomaan kauppaa koskevissa asioissa.

Venäläiset öljy-yhtiöt kuten Lukoil ovat ilmaisseet olevansa halukkaita lämmittämään Neuvostoliiton aikaisia öljysuhteita Irakiin. Zebari sanoi, että irakilaiset haluavat venäläisten asiantuntijoiden palaavan Irakiin.

Kaksipäiväisen Venäjän vierailunsa aikana Zebarin on määrä tavat myös Venäjän turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Igor Ivanov.

(MTV3-STT-Itar-Tass-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.