Mainos

Venäjä ei kaipaa Etyj:n apua Tshetshenia-asiassa

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov torjui Etyjin tarjouksen välitysavusta Tshetsheniassa. Pohjoisen ulottuvuuden ministerikokoukseen osallistunut Ivanov totesi tänään, että Venäjä on valmis ottamaan vastaan humanitaarista apua Ingushiaan paenneille ihmisille.
-Muuta toimintaa emme Etyjiltä odota tässä vaiheessa, Ivanov sanoi.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja Norjan ulkoministeri Knut Vollebäk tarjosi perjantaina järjestönsä välitysapua Venäjälle. Pääministeri Paavo Lipponen taas painotti, että EU:n mielestä presidentti Aslan Mashadov on Tshetshenian vaaleilla valittuna johtajana oikeutettu neuvotteluosapuoli. Ivanov torjui myös Mashadovin ja katsoi tämän olevan Tshetshenian terroristien ja rosvojoukkojen hallinnassa.
-Mitä tulee herra Mashadoviin - neuvotteluja kannattaa käydä, jos voi olettaa, että kumppani edustaa jotakin, ja hänen sanaansa ja lupauksiinsa voi luottaa. Mashadov on ollut presidentti neljä vuotta. Hänellä on ollut monta tilaisuutta osoittaa valmiutta rauhoittaa tilanne. Sen sijaan saimme rosvojen hyökkäyksen Dagestaniin ja pommi-iskuja Moskovassa, Ivanov sanoi.

Lehdistötilaisuudessaan Ivanov haukkui lopuksi myös tiedotusvälineet ja syytti niitä vääristeltyjen tietojen levittämisestä. Ivanovin mukaan nyt levitetään samanlaista vääristelypropagandaa kuin Kosovon tilanteesta. Mitään humanitaarista katastrofia ei Ingushiassa ole, Ivanov sanoi. Maassa on 180 000 tilapäisesti siirtynyttä ihmistä Tshetsheniasta, joista lähes kaikki asuvat sukulaistensa ja ystäviensä kodeissa. Vain 21 000 on leireillä, Ivanov väitti.
-Kysymyksessä ei ole katastrofi. Siellä on ihmisiä, jotka tarvitsevat ruokaa ja lääkkeitä, Ivanov sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.