Mainos

Venäjä ei hyväksynyt Naton tarjousta yhteysupseereista

Venäjä ei hyväksynyt tänään Naton tarjousta yhteysupseereiden vaihtamisesta Venäjän ja läntisen sotilasliiton välillä. Diplomaattilähteiden mukaan Naton päämajaan saapunut Venäjän puolustusministeri Igor Rodionov oli pitänyt ajatusta yhteysupseereista "ennenaikaisena".

Venäjä suostui viime viikolla Naton tarjoukseen neuvotella kaikista sitä kiinnostavista kysymyksistä. Naton piirissä oli odotettu Rodionovilta jotain pientä elettä lähemmän kumppanuuden suuntaan. Rodionov neuvotteli Nato-maiden puolustusministereiden kanssa Brysselissä.

Yhteisessä lehdistötilaisuudessa Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa Rodionov toisti Venäjän tiukan kielteisen kannan Naton laajentumiseen. Hänen mukaansa laajentuminen heiluttaisi Euroopan sotilaallista tasapainoa.
-Jos Puola, Unkari ja Tshekki liittyvät Natoon, sotilasliiton maataisteluvoimat kasvavat 15-20 prosenttia, Rodionov huomautti.

Rodionovin mukaan laajentumisella olisi vaikutuksensa myös poliittisiin ja taloudellisiin suhteisiin. Ei ole mahdotonta, että vaikutukset ulottuvat jo olemassa oleviin sopimuksiin, Rodinov varoitti.

Bosnian uudelle poliisijoukolle kannatusta

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perryn mukaan Naton puolustusministerit ovat pitkälti samaa mieltä siitä, että Bosniaan tarvitaan uudet kansainväliset poliisijoukot, joiden tehtävänä on pidättää entisen Jugoslavian sotarikoksista epäiltyjä.

Sotarikollisten jahtaaminen ei kuulu uudelle rauhanturvajoukolle Sforille, mutta sen olisi kuitenkin puututtava poliisitoimien mahdollisesti aiheuttamiin levottomuuksiin, Perry sanoi. Perry keskusteli asiasta Brysselissä Ranskan, Hollannin, Norjan ja Tanskan ministereiden kanssa. Heidän mielestään uudet poliisivoimat olisi luotava EU:n tai Ety-järjestön alaisuudessa eikä YK:n alaisuudessa.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.