Mainos

Venäjä: Basajev ei suunnitellut Moskovan teatterikaappausta

Venäjä ei usko tshetsheenipäällikkö Shamil Basajevin olleen Moskovan viimeviikkoisen teatterikaappauksen suunnittelija. Venäjän johto pitää sen sijaan Tshethsenian johtajaa ja tämän lähimpiä neuvonantajia syyllisenä iskuun.

Venäjä on tyrmännyt väitteet siitä, että tshetsheenipäällikkö Shamil Basajev olisi vastuussa moskovalaisteatterin kaappauksesta. Kremlin mukaan kyseessä on vain yritys kääntää huomio pois Tshetshenian johtajasta Aslan Mashadovista.

-Basajev yrittää pelastaa Mashadovin maineen ja suojella häntä myöhempiä poliittisia pelejä varten, Tshetsheniassa oleva Kremlin tiedottaja sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Basajev ilmoittautui eilen moskovalaisen teatterin panttivankikaappauksen suunnittelijaksi. Hänen mukaansa Mashadovilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Basajev julkaisi lausuntonsa eilen tshetsheenikapinallisten Internetsivulla. Hänen kuvataan olevan yksi pelätyimmistä tshetsheenikapinallisryhmien komentajista.

Tanska ei vielä valmis luovuttamaan Zakajevia

Tanska tarvitsee lisää todisteita ennen kuin se voi harkita Ahmed Zakajevin luovuttamista Venäjälle, sanoi oikeusministeriön edustaja tänään.

Venäjä epäilee, että Zakajev auttoi Moskovan teatterikaappauksen suunnittelussa. Tanska pidätti Venäjän pyynnöstä Zakajevin keskiviikkona, kun hän osallistui Tanskassa järjestettyyn tshetsheenien maailmankongressiin.

Zakajev on Tshetshenian johtajan Aslan Mashadovin neuvonantaja. Ministeriön edustaja vahvisti samalla, että Venäjä on toimittanut virallisen luovutuspyynnön Zakajevista.

Noin viidenkymmenen tshetsheenin ryhmä kaappasi viime viikon keskiviikkona Moskovassa teatterin, joka oli täynnä yleisöä. Kaappaus päättyi Venäjän armeijan iskettyä rakennukseen runsaat kaksi päivää myöhemmin, lauantain vastaisena yönä. Lähes kaikki kaappaajat ja toistasataa panttivankia saivat surmansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.