Mainos

Venäjä: Amiraaleille potkut Kurskin takia

Venäjän Pohjoisen laivaston komentaja, amiraali Vjatsheslav Popov ja laivaston yleisesikuntapäällikkö, vara-amiraali Mihail Motsak erotettiin tänään. Heidät erotettiin ilmeisesti ydinsukellusvene Kurskin uppoamisen yhteydessä tapahtuneiden virheiden ja laiminlyöntien vuoksi.

Asiasta kertoi tänään uutistoimisto Interfax viitaten laivastolähteisiin. Heti erottamisen jälkeen ei ollut selvää, menettävätkö miehet myös sotilasarvonsa. Venäjän laivaston komentajan, Vladimir Kurojedovin mukaan myös toista, nimeämätöntä ryhmää amiraaleja on nuhdeltu ja heitä tullaan myös rankaisemaan.

Amiraalien erottamisen ei suoraan sanottu johtuvan Kurskin tragediasta, mutta ilmoitus tuli vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun Venäjän ylin syyttäjäviranomainen Vladimir Ustinov kertoi presidentti Vladimir Putinille Kurskin onnettomuuden tutkimuksista.

Aluksen torpedojen räjähdykset, joiden syystä ei ole täyttä varmuutta, upottivat Venäjän laivaston uudenaikaisimman sukellusveneen viime vuoden elokuussa. Haverissa saivat surmansa kaikki aluksen 118 miehistön jäsentä.

(STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.