Mainos

Venäjä alensi ydinaseen käyttökynnystä

Venäjä on alentanut ydinaseensa käyttökynnystä. Tämä ilmenee tänään julkaistusta uudesta kansallisesta turvallisuusohjeesta. Uuden opin mukaan Venäjä voi käyttää ydinaseita aseellisen hyökkäyksen torjumiseen. Aiemmassa, vuonna 1997 julkaistussa ohjeessa Venäjä varasi itselleen oikeuden käyttää ydinaseita vain, jos valtion koko olemassaolo oli uhattuna.

Venäjän virkaa tekevä presidentti Vladimir Putin allekirjoitti uuden asetuksen jo 6. päivä tammikuuta, mutta se julkaistiin vasta tänään. Viranomaisten mukaan turvallisuusohje huomioi entistä paremmin taistelun terrorismia ja järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Venäläisen sotatieteellisen aikakauslehden mukaan asiakirja korostaa sitä, että Venäjä on edelleen tärkeä valtio, vaikka eräät maat yrittävät vähätellä sen merkitystä. Nyt julkaistu turvallisuusohje muistuttaa venäläisiä myös siitä, että maailmanpolitiikassa on kaksi vastakkaista suuntausta. Venäjä kannattaa moninapaista maailmaa, jossa on useita alueellisia valtakeskittymiä. Toinen suuntaus on Yhdysvaltain hallitsema yksinapainen maailma.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.