Mainos

Venäjä äänestää presidentistä huomenna

Venäjällä äänestetään uudesta presidentistä huomenna. Selkeä suosikki on virkaa tekevä presidentti Vladimir Putin. Äänioikeutettuja maassa on kaikkiaan 108 miljoonaa.

Venäjän tämänkertaisessa presidentinvaalikampanjassa ei ole nähty liikaa väriä tai viime hetken mustamaalaamisyrityksiä, kuten aikaisemmissa vaaleissa. Putinin kansansuosio on ollut niin murskaava, että kunnon kamppailua presidentin virasta ei ole päässyt syntymään. Putinin kovin uhkaaja, kommunistien Gennadi Zuganov ei ole kyennyt tarjoamaan kampanjan aikana vastusta. Venäjällä arvellaankin, että Zuganov kulutti iskulauseensa loppuun jo edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten. Nyt Zuganovin odotetaan saavan noin 20 prosenttia äänistä.

Mielipidemittausten kolmannella sijalla on oikeistoliberaali Grigori Jablinski. Jablinskin odotetaan saavan noin

Jablinski Grigori, Venäjän presidenttikandidaatti

seitsemän prosenttia äänistä. Putinin suurin huoli tuntuukin olevan se, voittaako hän vaalit suoraan ensimmäisellä kierroksella vai joudutaanko vaaleissa järjestämään toinen kierros kolmen viikon kuluttua. Putin itse on sanonut, että Venäjä säästäisi paljon rahaa jos vaaleista selvittäisiin yhdellä kierroksella.

Ainoa uhka Putinille on se, että vaalien äänestysprosentti jää alle viidenkymmenen. Silloin vaalit jouduttaisiin järjestämään kokonaan uudestaan. Tällaisen viivytyksen sattuessa Putininkaan kansansuosion sälymisestä ei olisi takeita. Putin onkin kehottanut kansalaisia menemään äänestyspaikoille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.