Mainos

Velkojat pelastivat Song Networksin

Talousvaikeuksissa kamppaillut ruotsalainen teleoperaattori Song Networks on sopinut velkojiensa kanssa järjestelystä, joka turvaa yhtiön rahoituksen. Velkojat vaihtavat saatavansa Songin osakkeisiin. Lisäksi yhtiö saa 300 miljardin kruunun verran uutta pääomaa energiajätti Vattenfallilta ja varustamoyhtiö Stenalta, jotka tulevat yhtiön uusiksi isoiksi omistajiksi.

Järjestelyn jälkeen velkojat sekä Stena että Vattenfall omistavat yhteensä 95 prosenttia Song Networksista. Nykyisille omistajille jää vain viiden prosentin siivu. Pääomistajaksi nousee Vattenfall, jolla on koko järjestelyn toteutumisen jälkeen melkein 20 prosenttia Song Networksista.

Vattenfallin ennestään omistama Arrowhead-operaattori aiotaan yhdistää Song Networksiin ensi vuoden alussa. Song Networks on etsinyt kiivaasti uutta ratkaisua rahoitukseensa sen jälkeen, kun norjalainen teleyhtiö Telenor pari viikkoa sitten perui tarjouksensa ostaa yhtiö. Suomessakin toimiva Song kertoi jo keväällä rahavaikeuksistaan, jotka uhkasivat kuivattaa yhtiön kassan ensi vuoden alkuun mennessä. Nyt sovitun järjestelyn jälkeen Song Networks sanoo olevansa käytännöllisesti katsoen velaton ja rahoitukseltaan turvattu yhtiö, jolla on uudet vahvat omistajat ja Arrowhead-hankinnan myötä laajentunut verkko.

Vattenfallin ja Stenan 300 miljoonan kruunun investoinnin lisäksi yhtiö aikoo järjestää 100 miljoonan kruunun osakeannin sekä laskea liikkeelle 100 miljoonan kruunun vaihtovelkakirjan, johon Stena on luvannut osallistua 15 miljoonalla kruunulla.

Song Networks -konsernin pääjohtaja Tomas Franzén uskoo, että ratkaisu antaa Songille sekä taloudellista että kaupallista voimaa tulla johtavaksi pohjoismaiseksi laajakaistaoperaattoriksi. Vattenfallin kannalta taas Arrowheadin pistäminen yhteen Song Networksin kanssa on kaupallisesti järkevä ratkaisu.

Song Networks toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 1995 perustetulla yhtiöllä on tuhatkunta työntekijää. Viime kuussa julkistettujen tulostietojen mukaan yhtiö teki vuoden toisella neljänneksellä 202,3 miljoonan euron nettotappion, mikä on noin neljä kertaa enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Songin Suomen toimintojen kerrottiin kuitenkin olevan voitollisia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.