Mainos

Velkaneuvontapalveluihin pitkät jonot

Velkaneuvonnat ovat yhä ruuhkautuneita maamme suurissa kaupungeissa. Esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Helsingissä velkaneuvontaan pitää yhä jonottaa kuukausia. Pahin tilanne on Tampereella, missä avun tarvitsijoiden on odotettava jopa puoli vuotta velkaneuvojan puheille pääsyä. Velkaneuvonnan taso ja laatu vaihtelevat suuresti eri puolilla maata.

Vuoden alusta voimaan tuleva kunnallisen velkaneuvonnan vakinaistamiseen tähtäävä laki ei välttämättä helpota tilannetta. Neuvontapalvelu saattaa itse asiassa ruuhkautua entisestään, kun jo toimivan velkaneuvonnan harteille kasataan lisää asiakkaita lähiseudun kunnista. Lain myötä velkaneuvontaa on tarkoitus yhtenäistää koko maassa niin, että se olisi periaatteessa jokaisen kuntalaisen saatavilla.

Syyskuussa voimaan astunut ja vuoden alusta käytäntöön kääntyvä laki edellytti lisäksi, että velkaneuvonnan ohella annettaisiin velkaantumista ehkäisevää talousneuvontaa. Näillä näkymin talousneuvonta jää monessa kunnassa tulevaisuuden haaveeksi.

Useimmat velkaneuvonnan asiakkaista ovat sairauden, työttömyyden, avo- tai avioeron takia velkojensa kanssa ongelmiin joutuneita. Laman jälkihoitoa, eli esimerkiksi 90-alussa velkaantuneiden pienyrittäjien velkajärjestelyä on enää murto-osa velkaneuvonnasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.