Mainos

Velkaneuvonnan asiakasmäärät kasvussa

Velkaneuvojien asiakasmäärät ovat kääntyneet nopeaan kasvuun tämän syksyn aikana. Velkaantuneita on arviolta jopa viidennes enemmän kuin edellissyksynä.

Korkojen nousu, kohonneet ruuan ja asumisen hinnat sekä toisaalta helpon pikalainan mahdollisuus ovat aiheuttaneet monelle velkaantumisen kierteen.

- Ihan tämän syksyn aikana on selkeästi huomattavissa, että asiakasmäärissä on tapahtunut kasvua. Sanoisinko tuollaiset 15-20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna tähän mennessä, arvioi kokkolalainen velkaneuvoja Jari Pekka Laakso.

Etelä-Suomessa tilanne on vieläkin pahempi, ja esimerkiksi suurissa kaupungeissa vuokralaisten häätötapaukset ovat lisääntyneet syksyn aikana.

Nuorten perheiden suuret asuntovelat näkyvät toistaiseksi kuitenkin vasta toimeentulotukiluukulla, sillä maksuvaikeuksissa olevat tulevat yleensä viiveellä velkaneuvontaan. Neuvojien mielestä apua haetaankin usein liian myöhään.

- Yleensä (velkaneuvontaan tullaan) siinä vaiheessa kun tilanne on jo kaatunut niin pahasti päälle, että siinä ulospääsytiet on vähissä. Toivoisinkin, että vastaanotolle tultaisiin jo vähän aikaisemmin, Laakso sanoo.

Suurinta ruuhkaa velkaneuvontaan odotetaan ensi vuoden alussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.