Mainos

"Velkakriisi kärjistyy vielä ennen ratkaisuja"

Eläkeyhtiö Varman sijoitusjohtaja Risto Murto pelkää, että Euroopan velkakriisin pitää vielä pahentua ennen kuin poliitikot kykenevät vaikeisiin ratkaisuihin. Sijoittajien usko poliitikkoihin on horjunut lisää viime päivien vakuuskiistelyn aikana. Murto kysyykin, onko poliitikoilla tahtoa viedä epämieluisia asioita eteenpäin.

– Suomen vakuuksien tekniset yksityiskohdat eivät nyt ole tärkeitä. Huolenaihe on, että Suomessa, ja itse asiassa muissakin pienemmissä euroalueen maissa, poliittinen tahto viedä asioita lävitse alkaa savuttaa rajansa, Murto varoittaa.

Huolta aiheuttaa sijoittajien ja markkinoiden euroalueelle ajama yhteisvastuu, jossa vauraat maat joutuisivat tukemaan velkaisia valtioita. Murron mukaan poliittiset realiteetit hankaloittavat yhteisvastuun toteutumista.

– Uskon, että ratkaisu löytyy jonain päivänä. Pelkään kuitenkin, että tässä välissä tämän kriisin täytyy edelleen kärjistyä ennen kuin päätöksiä voidaan tehdä, Murto toteaa.

Velkakriisin lisäksi pörssejä painaa alaspäin talouskasvun hidastuminen länsimaissa. Varman sijoitusjohtajan mukaan huonoja talouslukuja voi tulla vielä muutamia viikkoja. Epätavallisen voimakas heilunta pörsseissä jatkuisi siten vielä toisenkin kuukauden.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 25.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.