Mainos

Velkajärjestelyasiamiehelle olisi töitä

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Leena Veikkola ehdottaa, että Suomeen perustettaisiin erityinen velkajärjestelyasiamiehen toimi. Velkajärjestelyssä oleva henkilö voisi valittaa asiamiehelle esimerkiksi selvittäjäksi määrätyn henkilön tai velkaneuvojan työstä.

Velkajärjestelyasiamiehen tehtäviin kuuluisi mm. antaa lausuntoja ja tiedottaa velkajärjestelyasioissa sekä valvoa, että maksutonta velkaneuvontaa on saatavilla koko maan alueella. Valtion organisoima valvontajärjestelmä olisi omiaan myös lisäämään velkajärjestelyn luotettavuutta ja velallisten tasapuolista kohtelua suurten taloudellisten intressien ollessa kyseessä.

Jo noin 50 000 henkilöä on hakenut Suomessa velkajärjestelyä ylivelkaisen tilanteensa selvittämiseksi sen jälkeen, kun yksityishenkilön velkajärjestelylaki tuli voimaan vuonna 1993. Toiminnanjohtaja Veikkolan mukaan velkajärjestelyasiakkaat ovat nykyisin hyvin eriarvoisessa asemassa ja heidän saamansa kohtelu vaihtelee sen mukaan, millä paikkakunnalla velallinen asuu tai kenelle selvittäjälle maksuohjelman teko määrätään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.