Mainos

Veljen mukaan Afganistanin Masood toipumassa

Afganistanin Taleban-hallitusta vastaan taistelevien joukkojen sotilaskomentaja Ahmad Shah Masood on tämän veljen antamien tietojen mukaan herännyt koomasta ja toipumassa vähitellen sunnuntaisessa murhayrityksessä saamistaan vammoista. Ahmad Wali Masoodin antamassa lausunnossa sanottiin, että Ahmad Shah Masood oli aiemmin tosiasiallisessa koomassa, mutta pystyy nyt hitaasti kommunikoimaan ulkomaailman kanssa.

Veli syytti iskusta Pakistanin armeijan tiedustelupalvelua, Osama bin Ladenia ja Talebania. Pakistan on kiistänyt osuutensa. Ahmad Wali Masood johtaa Afganistanin opposition toimistoa Lontoossa. Toimiston edustajan mukaan Ahmad Shah Masoodin tämänhetkistä olinpaikkaa ei voida turvallisuussyistä paljastaa.

Murhayrityksen tekijöinä oli kaksi arabitoimittajiksi esittäytynyttä, jotka räjäyttivät itsensä tavattuaan Masoodin. Yksi tämän avustajista sai iskussa surmansa.

Sijaiskomentaja nimitetty

Taleban-hallitusta vastaan taisteleville joukoille on nimitetty väliaikainen sotilaskomentaja, ilmoitti joukkojen edustaja torstaina. Masoodin sijaiseksi hänen toipumisensa ajaksi on nimitetty maanpaossa oleva presidentti Burhanuddin Rabbani. Myös kenraali Muhammad Fakim on nimitetty joukkojen johtoon.

Nimityksistä kerrottiin uutistoimisto Reutersille Dushanbessa Tadzhikistanissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.