Mainos

Veljeksille vankeutta kahdesta tapon yrityksestä – hakkasivat uhrit henkihieveriin

Espoon käräjäoikeus on tuominnut parikymppiset veljekset vuosiksi vankeuteen muun muassa kahdesta tapon yrityksestä.

Oikeuden mukaan he veivät mieheltä 100 euroa ja puhelimen. He saivat tuomion siksi myös törkeästä ryöstöstä.

Elokuussa veljekset hakkasivat henkihieveriin miehen, jonka oli väitetty raiskanneen toisen veljeksen naiskumppanin. Oikeuden mukaan väite raiskauksesta oli perätön. Veljekset menivät miehen kotiin ja olivat hakanneet tätä sekä puukottaneet. He jättivät uhrinsa makaamaan sidottuna ja teipattuna.

22-vuotias mies sai kahdeksan vuotta ja 19-vuotias kuusi ja puoli vuotta vankeutta.

Espoon käräjäoikeus on tuominnut parikymppiset veljekset vuosiksi vankeuteen muun muassa kahdesta tapon yrityksestä. Käräjillä puitiin kolmea erillistä tapahtumasarjaa viime kesältä.

Oikeuden mukaan veljekset olivat muun muassa hakanneet ja puukottaneet heille tuntematonta miestä viime heinäkuussa Espoossa aamuyöllä. He veivät ravintolasta kotimatkalla olleelta mieheltä 100 euroa ja puhelimen. He saivat tuomion siksi myös törkeästä ryöstöstä. Oikeus katsoi veljesten toimineen yksissä tuumin ja sovitun työnjaon mukaisesti.

Uhri kertoi, että hänen ohitseen oli juossut mies, joka sumutti pippurisumuttimella häntä naamaan ja toinen löi nyrkkiraudalla. Lyöjä oli vaatinut rahaa ja pankkikortin. Kun uhri sanoi, ettei tilillä ole rahaa, oli alkanut silmitön väkivalta.

Lääkärinlausunnon mukaan miehen saamat vammat olivat hengenvaarallisia.

Veljekset menivät toisen uhrin kotiin

Toinen tuomio tapon yrityksestä veljeksille tuli viime elokuisista tapahtumista. Toisen veljeksen naisystävä oli väittänyt tulleensa raiskatuksi ja näytti vielä väitetyn tekijän asuinpaikan. Oikeuden mukaan väite raiskauksesta oli perätön, minkä nainen myöhemmin myönsi.

Veljekset menivät väitetyn tekijän kotiin. Mies kertoi, että häntä oli lyöty heti, kun hän oli avannut oven. Sen jälkeen mies oli viety olohuoneeseen ja sidottu nippusiteillä.

Oikeuden mukaan veljekset hakkasivat ja puukottivat uhrinsa henkihieveriin. He jättivät hänet makaamaan sidottuna ja teipattuna. Oikeus luonnehti puolustuskyvyttömään uhriin kohdistettua väkivaltaa kidutuksenkaltaiseksi.

Toiselle tuomio tulipalostakin

Lisäksi oikeudessa puitiin vielä yhtä tulipaloa, josta vanhempi veljeksistä tuomittiin törkeästä vahingonteosta. Veljekset olivat murtautuneet äitinsä ex-miehen kotiin ja vieneet sieltä ilmakiväärin ja navigaattorin. Vanhempi veljeksistä kaatoi sytytysnestettä patjalle ja sytytti sen tuleen. Oikeuden mukaan vanhemman veljen aikomuksena oli sytyttää tuleen miehen auto, mutta kun se ei ollut paikalla, hän sytytti patjan.

Käräjäoikeus tuomitsi toisen veljeksistä kahdeksan vuoden ja toisen kuuden ja puolen vuoden vankeuteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.