Mainos

Velan raa'asta perinnästä epäilty vapautettiin tutkintavankeudesta

Itä-Suomen hovioikeus on vapauttanut tutkintavankeudesta miehen, jota poliisi epäilee toisen miehen pahoinpitelemisestä henkihieveriin.

Hovioikeus vapautti tutkintavangin tämän kanneltua vangitsemisestaan hovioikeuteen. Hovioikeus katsoi, ettei ollut syytä epäillä, että epäilty jatkaisi rikollista toimintaa.

28-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä velan perinnän yhteydessä maaliskuun lopulla. Savon Sanomien mukaan kolme miestä oli lähtenyt perimään velkoja eräältä mieheltä Kuopiossa. Kun velallinen oli avannut oven, seurue oli alkanut hakata nyrkein miestä kasvoihin. Lopulta uhrin peräsuoleen oli työnnetty harjanvarsi.

Poliisin esitutkinnan mukaan uhrin vammat olivat olleet hengenvaarallisia ja uhri olisi menehtynyt ilman hoitoa. Uhrilla todettiin muun muassa kallovamma ja häneltä oli murtunut 11 kylkiluuta. Lisäksi uhrin paksu- ja peräsuolessa oli väkivallalla aiheutettuja vammoja, joiden takia uhrille jouduttiin asentamaan avanne.

Poliisin mukaan uhri on edelleen sairaalahoidossa ja toipuminen on ollut hidasta.

Esitutkinta on kesken. Epäilty on myöntänyt esitutkinnassa aiheuttaneensa uhrin vammat. Poliisin mukaan esitutkintapöytäkirja pyritään saamaan syyttäjälle syyteharkintaan viimeistään heinäkuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.