Mainos

Veistoshuumeet toivat kaksi vankeustuomiota

Miehet ottivat vastaan Intiasta tehdyn lähetyksen, joka sisälsi puisia jumalveistoksia. Niiden sisään oli kätketty noin 13,5 kiloa hasista.

Lahden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona kaksi miestä, jotka viime vuonna vastaanottivat Intiasta noin 13,5 kiloa hasista. Huumeet oli kuljetuksen ajaksi kätketty puisiin jumalankuviin. Päätekijä säilytti ja levitti hasista kahvilassaan lahtelaisessa kauppakeskuksessa.

Jutun päätekijän John Proctorin, 57, rangaistusta törkeistä ja tavallisista huumerikoksista kasvatti aiempi ehdonalainen. Yhteenlasketuksi tuomioksi tuli 3 vuotta 2 kuukautta vankeutta.

Rikoskumppani kuittasi lähetykset

Jutun toinen tuomittu, 27-vuotias mies, vastaanotti Proctorin Intiasta tilaamat huumelähetykset kuljetusliikkeen edustajalta ja vei taulupaketit avaamattomina liikehuoneistoon keskikaupungille. Lisäksi 27-vuotias kävi kerran Proctorin kustannuksella Intiassa tapaamassa sikäläistä yhdyshenkilöä.

Oikeus katsoi 27-vuotiaan miehen osuuden huumejutusta niin merkittäväksi, ettei kyse ollut avunannosta, vaan tekijäkumppanuudesta. Tuomioksi rapsahti 2 vuotta 4 kuukautta vankeutta.

Korvauksia 74 000 euroa ja 8400 euroa

Proctor määrättiin korvaamaan rikoshyötynä 74 000 euroa. Laskelma perustuu siihen, että huumeista kului omaan käyttöön kilo ja että katukaupassa hasikseksen hinta on kymmenen euroa grammalta.

27-vuotiaan miehen korvauslasku jää 8400 euroon, koska hän sai palveluksistaan Proctorilta yhden euron hasisgrammalta.

Syytteen mukaan huumetta olisi tuotu liki 30 kiloa, koska 27-vuotias rikoskumppani muisteli esitutkinnassa ottaneensa vastaan 14 tauluerää, keskimäärin viisi taulua ja jokaisessa puolen kilon hasislaatta.

27-vuotias muutti tarinaansa

Oikeudessa tuli näytetyksi vain ne kuusi huume-erää, joista löytyi maininta kuljetusyhtiön rahtikirjoista ja jotka 27-vuotias myöhemmin myönsi. Lisäksi oli tarkka tieto kahdesta viranomaisten takavarikoimasta taulupaketista.

Oikeus ei uskonut 27-vuotiaan miehen muutettuja väitteitä, joiden mukaan huumeita ei olisi ollutkaan kaikissa tauluissa ja että hasislaatat olisivat olleet ensin pienempiä kuin takavarikoidut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.