Mainos

Veikö väärä taho kunnian ruotsi-kansalaisaloitteen uutisoinnissa?

Ruotsin kieltä koskevan kansalaisaloitteen yltäminen eduskuntakäsittelyyn tarvittavaan kannattajamäärään tuli lauantaina puun takaa.

Perussuomalaiset Nuoret kertoi keränneensä yli tuhat allekirjoitusta, joita ei ole ilmoitettu Kansalaisaloite.fi-palveluun. Näin kannattajien määrä ylitti kokonaisuudessaan 50 000 nimen rajan.

Perussuomalaiset Nuoret kertoi asiasta, vaikka aloitteen tekijä on Vapaan Kielivalinta ry. Miksi näin, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo?

– Päätimme, että voimme kertoa uutisen. Olemme kuitenkin keränneet kannattajia ja panostaneet kampanjointiin rahallisesti. Emme ole vielä ehtineet toimittaa kannattajailmoituksia eteenpäin. Totta kai tämä tuo meille hyvää julkisuutta, mutta olemme ajaneet asiaa jo pitkään.

Haittaako, että Perussuomalaiset Nuoret sai kunnian ilmoittaa asiasta, Vapaan Kielivalinnan puheenjohtaja Ilmari Rostila?

– Kyllähän se on stä nuoruuden intoa. Se on hyvä ja ymmärrettävä asia. Monet muutkin ovat keränneet nimiä kaduilla ja tapahtumissa. Netissä nimiä ei meinannut kertyä riittävästi.

Sunnuntaina iltapäivällä kannattajien määrä nousi yli 50 000:n Kansalaisaloite.fi-sivulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.