Veikkausliigan topit ja flopit: ”Sheriffin” revolveri tulittaa

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaisen Veikkausliiga-kierroksen topit ja flopit.

1 Jaron oveluus

Upea vapaapotkukuvio ja peli on kotijoukkueelle 1-0. Pallo on vasemmassa laidassa noin 35 metriä maalista. Hendrik Helmke näyttää keskittävän mutta antaakin vapaapotkun lyhyenä yhden miehen muurin vierestä pystyyn leikanneelle Fredrik Svanbäckille. Svanbäck syöttää vasemmalta takaviistoon ja Johan Brunell viimeistelee ensimmäisellä kosketuksellaan. Jaron lento ei vain tunnu päättyvän. Suurin putoajakandidaatti nousi taas sarjakakkoseksi muiden kompastuttua. No, viime kaudella joukkueen vaikeudet alkoivat syksyllä. Onko siitä opittu jotain?

2 Michael Tørnes

Tanskalainen teki sen! Hän pääsee lauantaina yrittämään Suomen pääsarjahistorian kaikkien aikojen nollapeliennätystä kun Helsingin jalkapalloklubi kohtaa kotikentällään Vaasan Palloseuran. Tørnes oli torjunnoillaan avainasemassa kun HJK haki Rovaniemen Palloseuralta vieraspisteen keskiviikkona maalittoman kamppailun päätteeksi. Tanskalaismaalivahdin nollaputki on nyt kahdeksan täyden pelin ja 801 minuutin mittainen. HJK:n Andras Vilnrotter piti kaudella 2002 (14.7. - 28.9.) maalinsa puhtaana yhdeksässä ottelussa yhteensä 882 minuuttia.

3 Kanarialinnut liitää

Huhhuh, mitä Kuopiossa on oikein tapahtunut? Keskiviikkona Palloseura haki 3-0 vierasvoiton mitalisuosikki Vaasan Palloseuran kotistadionilta. Marko Rajamäen rykmentti on Veikkausliigan kuntopuntarin kakkosena ja maaleja syntyy liukuhihnalta: Kolmen ottelun voittoputkessa savolaiset ovat osuneet yhteensä 10 kertaa. Nyt saa naattia, naattia.

+ Kunniamaininta

Veikkausliigan ja Veikkaus-TV:n lanseeraama Futiskierros on erinomainen lisä jalkapallotarjontaan. Pääpelin seurannan lisäksi vieraillaan aina siellä, missä maaleja tehdään. Suomessa ainutlaatuinen kokeilu käynnistyi lupaavasti.

1 Shefkin yhden miehen sota

Shefki Kuqi rähjäsi keskiviikkona mm. näillä sivuilla Honka-Lahti-ottelun tuomaritoiminnasta. Se, että Kuqi on tämän listan ykkösenä, ei tarkoita sitä, että erotuomari Ville Nevalainen olisi suoriutunut urakastaan täydellisesti. Mutta kyllä ammattivalmentajan pitäisi kyetä jotenkin analysoimaan ottelua. Nyt ”Sheriffi” ei kuulemma pystynyt edes keskittymään omaan peliin kun ”meni hermot tuomariin”. Puhtaita jauhoja ei saa myöskään erotuomaritoiminto. Kukaan ei puolustaudu tai ota kantaa ”tässä vaiheessa”. Nyt olisi paikka avoimelle keskustelulle. Eikä se Nevalainen nyt niin vihkoon keskiviikkona viheltänyt.

2 Nytkö se päättyi?

MYPA on pelannut nyt kolme peliä ilman voittoa ja hävinnyt SJK:lle kaksi kertaa peräkkäin (jo vain, on se mahdollista). Avausmaalissa Denis Abdulahi tarjoili Justin Mooselle vetopaikan ja ehti vielä itse ohjaamaan pallon ohi hölmistyneen Ville Iiskolan. Iiskola puolestaan jätti kaikki muut hölmistyneiksi SJK:n 0-2 maalissa. Pallo ei pompannutkaan maalivahdin syliin vaan SJK-kärki Akseli Pelvakselle. Antti Muurisen ryhmän lento tuntuu päättyneen. MYPA on kuntopuntarin pohjalla.

3 Pyry Kärkkäinen

Tapiolan keskiviikkoillan (Honka - Lahti 1-1) antisankari oli Pyry Kärkkäinen joka kadotti pallon alimpana miehenä. Seurauksena oli Hongan 1-0-johtomaali ja Lahti taas takaa-ajajana Tapiolassa. (Toki molempien hyökkääjillä oli paikat ratkaista voitto joukkueelleen myöhemmin mutta ei nyt mennä siihen.)

Lue myös:

    Uusimmat