Veikkausliigan topit ja flopit: Maarianhaminassa passit sekaisin

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee joka kierroksen jälkeen Veikkausliigan topit ja flopit.

1 Jaro porskuttaa

Ei näy päätöstä Pietarsaaren Jaron voittoputkelle. Yksi suurimmista putoajakandidaateista on pyyhkinyt lattiaa nyt KuPSilla, FC Lahdella ja IFK Mariehamnilla. Samalla pietarsaarelaiset laittoivat lähihistoriaansa uusiksi kertaheitolla: Voitto Maarianhaminassa oli ensimmäinen kuuteen vuoteen. Viimeksi seura on voittanut kolme peliä peräkkäin vuonna 2005! Hendrik Helmke oli jälleen sankari syöttämällä kaksi ja tekemällä yhden 3-1-voitossa IFK:sta.

2 11 minuuttia

Dawda Bah kentälle ja 11 minuuttia myöhemmin pallo maaliin ja MYPA kotimatkalle Rovaniemeltä 1-0 voitto takataskussaan. Kouvolalaisilla on kulkenut alkukauden aikana tuloksellisesti erinomaisesti. Nyt voitto tuli vieläpä ilman ”Coach” Muurista ja ykköstähti Pekka Sihvolaa.

3 Brown&Lehtovaara

TPS teki sen vihdoin! Kauden avausmaali syntyi viime lauantaina Sonera Stadiumilla. Ja kuinka ollakaan, se myös riitti kauden ensimmäisiin pisteisiin kun HJK kaatui 1-0. Maalin viimeisteli Wayne Brown mutta tehtiin urotekoja myös toisessa päässä. Jukka Lehtovaara nappasi pari maukasta koppia ja nollasi suurimman mestarisuosikin vieraskentällä.

1 Pelipassit hukassa

IFK Mariehamn nousee jälleen listan kärkeen, mutta ensimmäistä kertaa floppiosastolle. Peräti 13 edustuskelvotonta pelaajaa juoksi nurmelle avauskierroksen ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Aina jotain pientä, voisi Maarianhaminassa tokaista, mutta Palloliitolta ei ymmärrystä - ainakaan toistaiseksi - löytynyt. 1-0 voitto muuttui 0-3 tappioksi ja sarjan kärkisijat keskikastiksi. Petteri Forsell esitti mielipiteensä Twitterissä siihen malliin, että sai teipin suunsa eteen. Toivottavasti lupa-asiat olivat kunnossa kauden muissa peleissä… Ai niin, huikean viikon päätti tappio Jarolle.

2 Rasmus Schüller

Peli näytti olevan HJK:n hallussa kunnes liigan parhaaksi pelaajaksikin tituleerattu Rasmus Schüller vapautti TPS:n ylivoimahyökkäykseen. Taululle lukemat 0-1 eikä HJK toipunut takaiskusta missään vaiheessa. Suurin mestarisuosikki rämpii: Se on kohdannut rakkaimmat vihulaisensa FC Lahden, Hongan ja TPS:n peräkkäin ja niistä tuloksena on yksi tasapelipiste. Millä mielin joukkue matkaa Suomen Cupin puolivälierään Valkeakosken Hakan vieraaksi keskiviikkona? Vastassa on vieläpä entinen Sixten Boströmin kakkosmies Juho Rantala.

3 Lehkosuo, Hyypiä, Rajamäki, Hjelm…

Kuopion Palloseura etsii uutta päävalmentajaa Esa Pekosen työn jatkajaksi. Lehkosuon kanssa on kuulemma juteltu ja tukku muita nimiä vilahtelee keskusteluissa. Vielä sunnuntaina puikoissa oli Tero Taipale mutta mikään ei muuttunut: KuPS hävisi kotonaan FC Lahdelle maalein 0-2. Kanarialinnut on hävinnyt kauden kaikki neljä otteluaan. Voi kun Ats Purjeen avausjakson pusku olisi mennyt tolpan sijasta 10 senttiä vasemmalle…

Lue myös:

    Uusimmat