Veikkausliigan topit ja flopit: Kauden ensimmäiset potkut

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaiselta kierrokselta Veikkausliigan topit ja flopit.

1 Mies joka ei osaa puskea

Roni Porokara on tehnyt tällä kaudella jo kaksi päämaalia, joista viimeisimmän derbyssä HJK:n verkkoon. Hyvin mieheltä, joka ei kuulemma osaa puskea. Maaleja on neljän pelin jälkeen kasassa jo kolme. Se on saman verran kuin viime kauden 27 ottelussa yhteensä.

2 Saarelaiset porskuttaa

IFK Mariehamnin ensimmäinen vieraspeli noudatti alkukaudelta tuttua kaavaa: Nolla omassa päässä ja kolme pistettä plakkariin. TPS kaatui vieraissa lukemin 1-0. Saarelle voidaan tässä ja nyt myöntää lupa mestaruusvouhotukseen!

3 Hendrik Helmke

Putoajaksi useammassa kuin yhdessä kahvipöydässä ennustettu FF Jaro jatkaa voittokulkuaan. Nyt tuli toinen peräkkäinen voitto kun FC Lahti kaatui lukemin 2-1. Saksalaisen Hendrik Helmken maali oli yksi kierroksen komeimmista.

1 Pekonen ULOS

Kuopion Palloseuran synkkä alkukausi sai jatkoa keskiviikkona Seinäjoella. SJK voitti 2-0 ja KuPSin pelaaja katseli jo toisessa pelissä peräkkäin punaista. Kolmesta pelistä tuloksena on ollut kolme tappiota maalisuhteella 2-9. Se riitti seuran puheenjohtajalle Ari Lahdelle: Esa Pekosen potkuista kerrottiin torstaina.

2 Erikoistilanne = maali

Antti Muurisen MYPA on aloittanut kauden tuloksellisesti hyvin, mutta yksi asia hänenkin mieltään taatusti kaihertaa: MYPA on päästänyt kuusi maalia, joista peräti viisi on tullut erikoistilanteista (ok, yksi rankkarista). Mikä mättää?

3 Nolla-TPS

Turun Palloseuran budjetista tippuneet nollat ovat siirtyneet ikävällä tavalla tulostaululle. Kolmen pelin jälkeen mustavalkoiset eivät ole vielä päässeet tuulettamaan maalin merkiksi kertaakaan. Putki on peräti viiden pelin mittainen kun siihen lasketaan kauden kenraaliharjoitus ja Suomen Cupin mittelö. Mutta ei hätää: päävalmentaja Mika Laurikainen sanoi, ettei TPS olisi ansainnut hävitä otteluista yhtäkään.

Lue myös:

    Uusimmat