Veikkausliigan topit ja flopit: Derbysankari Laaksonen

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaisen Veikkausliiga-kierroksen topit ja flopit.

1 Johannes Laaksonen

Vaasan Palloseuran ja Seinäjoen Jalkapallokerhon odotettu ensimmäinen pääsarjatason kohtaaminen päättyi vierasjoukkue SJK:n 1-0 voittoon. Hyvän kauden pelannut Johannes Laaksonen ratkaisi Pohjanmaan derbyn 80. minuutilla tulisella maanuoliaisella 25 metristä räjäyttäen vieraskatsomon riemuun. Kun kulkee, niin kulkee. Pallo kävi SJK-maalin kehikossa kolmeen otteeseen, mutta niin vain liiganousija nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa ja nousi jo viidenneksi.

2 Juhannus lähestyy - Kokko liekeissä

Listan laatija kiittää Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokkoa tehoiskunsa oikeasta ajoittamisesta. Hiljaiseloa pitkin kautta viettänyt Kokko syttyy jostain syystä aina juhannuksen tienoilla. Kuusi maalia ennen viime kierrosta tehnyt RoPS teki peräti kolme maalia Interin verkkoon. Kokko alusti ensimmäisen ja viimeisteli itse toisen 3-0 kotivoitossa. (Olisiko Kokko listalla ellei juhannus olisi ovella? Mene ja tiedä.)

3 FC Lahden uusi ykkönen

Monta vuotta maalivahtiensa epävarmoista otteista kärsinyt FC Lahti on vihdoin löytänyt maalivahdin joka on varma keskityspalloissa, torjuu pisteitä ja luo turvallisuuden tunnetta katsojiin ja puolustuslinjaan. Henrik Moisander piti jo kauden seitsemännen nollansa kun FC Lahti haki 1-0 vierasvoiton IFK Mariehamnista nousten liigan kakkoseksi. Lahti on päästänyt omiin vain kahdeksan maalia 14 ottelussa.

1 Super-Macin nukahdus

HJK:n Macoumba Kandji saattaa olla Veikkausliigan paras hyökkääjä, mutta Honkaa vastaan miehelle sattui musta hetki. HJK sai epäsuoran vapaapotkun kuusi metriä Hongan maalista. Pelin jatkamisen edellytykset taisivat olla hyökkääjälle epäselvät, sillä jostain kumman syystä hän täräytti ennen lupaa pallon suoraan verkkoon saaden koko urheilupuiston hämmennyksen valtaan.

2 ”Uuden Hyypiän” musta hetki

Hongan Lum Rexhepillä on kiistämättä hyviä ominaisuuksia, mutta pallon kanssa tapahtuu aina aika ajoin karmeita virheitä. HJK:ta vastaan Rexhepin hävytön harhasyöttö napsahti Macoumba Kandjin jalkaan, joka karkasi viimeistelemään vieraille johtomaalin.

3 Voisiko Lyyski saada potkut?

Vain yksi voitto yhdeksästä viime pelistä. Siinä on IFK Mariehamnin saldo. Viime kierroksella FC Lahti oli parempi maalein 1-0 ja jätti jopa mitalisuosikiksi povatun ryhmän vain viiden pisteen päähän putoamisesta. Voiko vuodesta 2002 asti seurassa valmentanut Pekka Lyyski saada potkut jos pistepussi ei ala karttua? Viime viikolla seurajohto kiirehti vakuuttelemaan täysin päinvastaista.

Lue myös:

    Uusimmat