Veikkausliigan topit ja flopit: 125 kertaa Rafael

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaisen Veikkausliiga-kierroksen topit ja flopit.

1 Rafael

Mikä erottaa FC Lahden ja FF Jaron? Huippukärki ja sen johdosta sarjataulukossa neljä pistettä. Jaro näytti vaarallisemmalta, mutta Rafaelin liigauran 125. maali jäi ottelun ainoaksi. Brasilialainen tavoittelee uransa kolmatta Veikkausliigan maalikuninkuutta. Ensimmäisen kerran hänet kruunattiin jo vuonna 1997.

2 Sarjanousija jyrää

HJK:n ykköshaastajaksi on sittenkin nousemassa sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerho. Rästiottelunsa voittamalla SJK nousisi kakkoseksi, kuuden pinnan päähän sarjakärjestä. 2-1-voitto Hongasta oli jo viides peräkkäinen.

3 Antti Munukka

Kyllä vain, luitte oikein. FC Lahden ja FF Jaron välisessä ottelussa näytti alussa, että erotuomarin pilli ei soi mistään. Eikä se oikeastaan soinutkaan. Ja linja piti koko 90-minuuttisen ajan. Jopa Shefki olisi ollut tyytyväinen!

1 Malisen paitsioansa

– Puoliajalla joku ehdotti paitsioansaa. Hyväksyin idean. Se oli joukkueeni ensimmäinen ja viimeinen paitsioansa koskaan, sadatteli RoPSin valmentaja Juha Malinen MYPAn johtomaalin jälkeen. Hämmentävä kommentti, olkoonkin, että Malisen tyyliin varmasti liioiteltu. Plus tilanne kyllä näytti paitsiolta, eli älä Juha vielä luovuta!

2 Psykon ajoitus hakusessa

Kuopion Palloseuran Tomi Maanoja pähkäilee varmasti edelleen IFK Mariehamnin kahta loppuhetkien maalia, joiden avulla saarelaiset nousivat 3-1-vierasvoittoon KuPSin vieraana. Maanoja hissutteli vastaan Petteri Forsellin läpiajotilanteessa ja tarjosi uupumassa olleelle miehelle ratkaisun paikan. Seuraavan kerran mies arvioi väärin sijaintinsa rangaistusalueeseen nähden ja ohitettiin helpon näköisesti. Taululle 1-3 ja peli ohi.