Mainos

Veikkaus kiristää pelaajien ikärajaa maanantaina

Veikkauksen pelien ikäraja nousee 18 vuoteen ensi maanantaina.

Veikkaus haluaa 1.6. kohoavalla ikärajalla ennakoida ja minimoida pelaamisesta mahdollisesti aiheutuvia haittoja, kuten peliriippuvuutta. Myyntityön ja asiakkaiden näkökulmasta on selkeämpää, että kaikilla Veikkauksen peleillä on sama ikäraja.

Internet- ja mobiilipelaamisessa 18 vuoden ikäraja on jo ollut käytössä jo aikaisemmin, jatkossa myös myyntipaikoissa pelaavien on oltava täysi-ikäisiä.

Veikkauksen yhteiskuntavastuupäällikkö Johanna Lipponen ei usko muutoksen vaikuttavan Veikkauksen tuloihin:

- Aiemmin meillä on ollut viidentoista vuoden ikäraja. 15-18-vuotiaiden pelaajien määrä ei ole suuri, joten muutos tuskin vaikuttaa Veikkauksen tulokseen.

Lipponen muistuttaa, että alaikäiset hyötyvät kuitenkin Veikkauksen peleistä edunsaajina. Tuotto menee kokonaan opetusministeriölle, joka jakaa tuoton muun muassa urheilulle, taiteelle ja nuorisotyölle.

Taustalla arpajaislain uudistuminen

Suomen arpajaislakia ollaan päivittämässä, ja 18 vuoden ikäraja kirjataan todennäköisesti myös uuteen lakiin. Vaikka lain valmistelu on viivästynyt, oli Veikkauksella jo valmiudet nostaa ikärajaa.

- Myyjä on viime kädessä vastuussa siitä, että uutta ikärajaa noudatetaan. Veikkaus on informoinut myyjiä tiedottein ja koulutuksen avulla, Lipponen kertoo.

Useassa läntisen Euroopan maassa ollaan siirtymässä 18 vuoden ikärajaan rahapelaamisessa. Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa ja Portugalissa ikäraja on jo käytössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.