Mainos

Veikkauksen vedonlyönti loppuu Ahvenanmaalla

Veikkaus on päättänyt lopettaa vedonlyöntitoiminnan Ahvenanmaalla.

Syynä vuodesta 1994 Ahvenanmaalla harjoitetun vedonlyöntitoiminnan loppumiseen on, että maakuntahallitus ilmoittaa, että yksinoikeus vedonlyöntitoimintaan Ahvenanmaalla kuuluu Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistykselle, PAF:lle.

Ahvenanmaan maakuntahallitus, Veikkauksen pyynnöstä, on ottanut kantaa yhtiön harjoittamaan pelitoimintaan Ahvenanmaalla.

Veikkauksen hallitus on tämän johdosta päättänyt yhtiön Ahvenanmaalla harjoitettavan vedonlyöntitoiminnan lopettamisesta 2.10.2000 lukien.

Yhtiöllä on Ahvenanmaalla yhteensä 16 online-asiamiestä, joiden toimintaa päätös koskee.

Samanaikaisesti yhtiön hallitus päätti hakea maakuntahallitukselta lupaa muun veikkaus- ja raha-arpajaistoiminnan jatkamiseksi. Yhtiö on harjoittanut pelitoimintaa Ahvenanmaalla yhtiön perustamisvuodesta 1940 lukien.

PAF:in toiminta Suomessa tutkinnassa

Sisäministeriön lainsäädäntöneuvoksen Jouni Laihon mukaan Veikkauksen vetäymispäätös liittyy ajallisesti toiseen, jo aiemmin närää herättäneeseen tapaukseen, jossa PAF on tarjonnut Internetin kautta vedonlyöntipelejä koko valtakunnan alueella.

Ministeriö pyysi keväällä korkeinta oikeutta selvittämään, onko PAF:lla maakunnan itsehallintolain mukaan oikeus levittäytyä sähköisesti myös Manner-Suomeen. KKO:n käsittely on yhä kesken.

-Tapaukset linkittyvät kyllä toisiinsa. Kun PAF:in toiminta Suomen alueella on tutkinnassa, oli järkevää, että myös Veikkaus selvitytti omat oikeutensa Ahvenanmaalla, Laiho toteaa. Laiho painottaa, että Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan maakunnalla on oikeus määrätä pelisäännöt alueellaan harjoitettavasta arpajaistoiminnasta.

Laihon mukaan Veikkaus on perustamisajoistaan lähtien toiminut Ahvenanmaalla eikä siitä ole syntynyt isompaa narinaa.
-Veikkaus on tähän asti myynyt Ahvenanmaalla juuri niitä samoja pelejä kuin täällä mantereellakin, eikä siihen kukaan ole puuttunut, Laiho huomauttaa. Lainsäädäntöneuvoksen mukaan asiasta on käyty vuosikymmenten mittaan enemmänkin akateemisia keskusteluja kuin kiistaa. Veikkauksen toimintaa maakunnassa ei kuitenkaan ole koskaan
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.