Mainos

Veikkauksen edunsaajat hyökkäävät Jokereita vastaan

Jääkiekkojoukkue Jokerit saa kovaa kritiikkiä Veikkauksen edunvälittäjäverkostolta.

Verkoston mielestä Jokerit rapauttaa urheilun veikkausrahoitusjärjestelmää ottamalla sponsorirahaa ulkomaiselta peliyhtiöltä. Eikä Jokerien sopimus ole ainoa uhka veikkauksen rahoittamalla urheilulle, sanoo verkosto poikkeuksellisen kovasanaisessa kannanotossaan. 

- Erityisesti meitä huolestuttaa se, että tämä sponsorisopimus on tehty kansainvälisen vedonlyöntiyhtiön kanssa. Kotimaisilla rahapeliyrityksillä - Veikkauksella, Fintotolla ja RAY:llä - on valtion takaama monopoli, johon sisältyy myös mainontaa ja markkinointia koskevat säännöt. Mielestämme tässä markkinointi suuntautuu väistämättä myös kotimaahan, sanoo Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkoston puheenjohtaja Olli Joensuu. Hän on Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin pääsihteeri. 

Verkoston mukaan Jokerien sopimus avaa markkinointikanavan ulkomaiselle vedonlyöntiyhtiölle Suomessa, vaikka se on laissa kiellettyä. KHL-liigaan siirtyvä jääkiekkojoukkue Jokerit ei käytä kotipeleissään asuissaan ulkomaisen sponsorinsa tunnuksia, vaan ainoastaan vieraspeleissä. Mutta - myös vieraspelit televisioidaan Suomeen. 

Poliisihallitus halutaan apuun

Verkosto huutaa apuun Poliisihallitusta, jota se pyytää tarkemmin valvomaan arpajaislakia. Edunsaajien edustajat vetoavat myös siihen, että suomalainen rahapelijärjestelmä toimii ulkomaalaisia vastuullisemmin. 

- Pelaajien tunnistamista laiminlyödään eikä pelaamisen aiheuttamia haittoja pyritä torjumaan, arvostelee Joensuu.

Verkosto nostaa esiin myös kansainvälisen rikollisuuden, jonka se katsoo liittyvän ulkomaisiin veroparatiiseihin rekisteröityneiden rahapeliyhtiöiden toimintaan. 

- Kun suomalainen pelaa kotimaisia vastuullisesti järjestettyjä rahapelejä, jäävät rahat aina Suomeen hyödyttämään joko pelaajaa itseään tai kotimaista liikuntaa, tiedettä, taidetta ja nuorisötyötä. 

"Huippu-urheilijat unohtaneet junnuvuotensa"

Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkostoon kuuluvia tiede-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatahoja harmittaa sekin, että monet nykyisistä huippu-urheilijoista näyttävät unohtaneen junnuvuotensa, jolloin he luultavasti urheilivat veikkausvaroin tuetuissa seuroissa ja liikuntapaikoissa. 

- Monet urheilijat tai entiset urheilijat on näiden kansainvälisten peliyhtiöiden kasvoina ja se on meidän mielestä piilomarkkinointia. Näin siitä huolimatta, että hekin ovat saaneet eväät menestymiseensä veikkausvoittovaroilla rakennetuille liikuntapaikoilla ja tuetuissa seuroissa, pahoittelee Olli Joensuu Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkostosta.

Liike-elämä on maailman sivu sponsoroinut urheilua, eikä mitään sitä vastaan ole edunvälittäjäverkostollakaan. Sen sijaan Suomen rahapelimonopolia puolustetaan tiukasti. 

- Jokereiden näkökulmasta se on liiketaloudellisesti ja toiminnan turvaamisen näkökulmasta oleellisen tärkeää, että voimme hyödyntää kansainvälistä foorumia yhteistyökumppaneidemme kanssa, sanoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.