Mainos

Veikkauksella historiallinen loikka ulkomaille

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus aikoo laajentaa toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Tarkoitusta varten perustetaan heinäkuun alussa Veikkaus Solutions - niminen tytäryhtiö, jonka tehtävänä on etsiä kumppaneita Venäjältä, Kiinasta ja USA:sta pelilisenssien hakuun. Jos kumppani löytyy, Veikkaus Solutions lähtee mukaan yhteenliittymään merkittävänä vähemmistöomistajana.

Tytäryhtiötä lähtee johtamaan Veikkauksen kehitysjohtaja Jari Vähänen. Veikkauksen mukaan rahapelitoiminta elää parhaillaan murrosvaihetta maailmalla.

– Nyt haetaan isompia kokonaisuuksia, tapahtuu toimialajärjestelyistä jossa perinteiset rahapelitoimijat, järjestelmätoimittajat ja mediatalot hakevat uusia kombinaatioita. Veikkaus haluaa olla tässä kehityksessä mukana, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski.

Juridisista syistä Veikkaus turvautuu pelitoimintansa ulkomaantoiminnoissa tytäryhtiöön. Lisäksi yhteenliittymiä haetaan Euroopan talousalueen ulkopuolelta.

Valtion rahapelitoimintaa valvova viranomainen on Veikkauksen suunnitelmista ymmällään. Sen mielestä rahapeliluvanhaltijoiden on keskityttävä toimintaan siinä maassa missä lupa on saatu.

– Kyllä se rahapoliittisen keskustelun paikka on. Kyllä siinä suomalaisen rahapelipoiltiikan kannalta tapahtuu aivan uudentyyppinen avaus. Onko se sitten hyvä vai huono, niin se olisi nyt sitten siinä keskustelussa arvioitava, sanoo arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho Poliisihallituksesta.

Veikkauksen mukaan juridiset seikat on selvitetty eikä ongelmaa pitäisi olla.

– Veikkaus ei itse ole operoimassa eikä hakemassa toimilupaa vaan myymässä tietotaitoa johonkin mahdolliseen kombinaatioon. Lainopillisten selvitysten pohjalta silloin kun tämä toiminta tapahtuu Veikkauksen omistamassa tytäryhtiössä ja Euroopan talousalueen ulkopuolella, siinä ei pitäisi olla mitään sellaista mikä riskeeraa yksinoikeutta Suomessa, Sarekoski vastaa.

Veikkaus aloittaa ulkomaankumppanien kartoituksen muutaman hengen organisaatiolla. Toiminnan vakiinnuttua tavoitteena on kymmenien miljoonien eurojen tuotot ulkomailta. Kotimaassa Veikkaus tekee yli 500 miljoonan euron liikevoittoa.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 16.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.