Mainos

Veikka Gustafsson valloitti Nanga Parbatin

Veikka Gustafsson on valloittanut Pakistanissa sijaitsevan 8125 metriä korkean Nanga Parbat -vuoren. Kiipeilijä pääsi huipulle lauantaina aamupäivällä paikallista aikaa.

Nanga Parbat on maailman yhdeksänneksi korkein vuori. Gustafsson on nyt valloittanut yhdeksän maailman 14:sta yli 8000-metrisestä vuoresta. Pari kuukautta sitten Gustafsson saavutti Sishapangma-vuoren huipun.

Ilman lisähappea Nanga Parbatille kiivennyt Gustafsson kuvaa vuorta maailman vaarallisimmaksi ja teknisesti vaikeimmaksi, jolle hän on koskaan kiivennyt. Reitti oli erittäin jyrkkä. Matkalla oli korkeita pystysuoria kallionseinämiä. Etenemistä vaikeuttivat myös vuorella viime viikkoina vallinneet rajut lumimyrskyt.

Gustafssonin kokenut yhdysvaltalainen kiipeilijäkumppani Ed Viesturs ei tällä kertaa päässyt huipulle, koska aikataulu venyi odotettua pidemmäksi.

Suomalainen kiipesi ylös asti lopulta saksalaisen retkikunnan kanssa. Nanga Parbatin valloitti ensimmäisenä saksalainen Herman Buhl vuonna 1953. Tehtävä vaati kymmeniä kuolonuhreja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.